Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Realisatie & Kwaliteitsbeheersing voor gebouweigenaren

Een goede balans in kosten, comfort, veiligheid en energiegebruik in uw gebouw

Eindhoven Airport Multi Tenant Gebouw
Het Kunstenpand Ahoy Rotterdam tijdens realisatiefase
AJAX loader

Uw uitdaging

U zoekt een goede balans tussen de exploitatiekosten van een gebouw , de wettelijke eisen en het gewenste comfortniveau voor uw gebruikers.

Uit onderzoek blijkt dat circa 60 procent van de klimaatinstallaties in gebouwen niet goed functioneren. Daarnaast voldoen bouwkundige voorzieningen in veel gevallen niet aan minimale wettelijke prestatie-eisen op het gebied van brandveiligheid en bouwfysica zoals geluid, waterdichtheid en dergelijke.

Ook blijkt dat de begrote kosten voor onderhoud en het beheer van installaties niet passend blijken of sterk fluctueren.

Welk advies kunt u verwachten?

Nieman ondersteunt u als vastgoedeigenaar of beheerder met het geven van bouwkundige- en (installatie)technische adviezen op het gebied van technische staat, onderhoud, besparingen, veiligheid, milieu en energie.

Met onze adviezen dragen wij bij in het verkrijgen van inzicht in de daadwerkelijke waarde van het vastgoed. Vastgoedondernemers kunnen onze adviezen gebruiken bij het nemen van strategische beslissingen voor verantwoord vastgoed beheer.

Veiligheid staat voorop. Helaas geldt dat voor veel bestaande gebouwen niet voor de brandveiligheid. Onze inspecties maken de staat van uw complex inzichtelijk en geeft u de kans herstelmaatregelen te nemen. Wij ondersteunen u bij het uitwerken van veilige, praktische en pragmatische oplossingen.

Om goede keuzes te maken in de planning en begroting van gebouwonderhoud- of gebouwverbetering is inzicht in de huidige kwaliteit essentieel. Onze inspecties en (nul)metingen brengen dit in beeld. Zo kunt u de juiste keuze maken en zorgen we er samen voor dat uw inspanningen daadwerkelijk leiden tot het gewenste comfort, energiegebruik en onderhoud.

Wanneer u een gebouw opgeleverd krijgt na nieuw- of verbouw ontvangt u een opleverdossier. Zeker bij projecten waar is gewerkt volgens (de wet) kwaliteitsborging. Onze kennis van kwaliteitssystemen gebruiken wij om u te ondersteunen bij het vertalen van dit dossier naar een procesgerichte aanpak van onderhoud en beheer.

cor_ruiter_

Mijn collega’s en ik staan voor u klaar. Met welke uitdaging kunnen wij u helpen?

Cor Ruiter, senior adviseur

Labelverplichting kantoorgebouwen

Utiliteitsgebouwen die nu worden opgeleverd moeten zijn voorzien van een energielabel nieuwbouw. Dat geldt voor alle utiliteitsgebouwen waar een EPC-berekening voor is vereist bij de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Labelverplichting kantoorgebouwen vanaf 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 mminimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan moeten energetische verbeteringen worden aangebracht op bouwkundig of installatietechnisch gebied. Zoals het (extra) isoleren van de gebouwschil, zoals het dak.  Anders mag het pand vanaf 1 januari 2023 niet meer als kantoor worden gebruikt.

Bereidt u hier als gebouweigenaar alvast op voor!

Kantoor-van-SQC-groenteveredelingsbedrijf-De-Rijk-Zwaan
Terug
AJAX loader
  • Uw gegevens
  • Hoe kunnen we u bereiken?
  • Waarbij kunnen we u ondersteunen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug

Hartelijk dank. Wij hebben uw aanvraag ontvangen.

  1. We nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.
  2. U ontvangt op korte termijn een reactie
Sluit dit scherm