Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het overzicht

ir. B. (Bram) Voerman

Specialist Bouwtechniek, bouwfysica en woningverbetering

Met mijn kennis en ervaring richt ik mij voornamelijk op de uitdagingen en vraagstukken binnen de bestaande woningvoorraad in Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het integraal verbeteren en verduurzamen en het onderzoeken van de bestaande woningvoorraad. Veelal betreft het de circa 3,4 miljoen huurwoningen die Nederland rijk is (ruim 40% van het totaal aantal woningen in Nederland), waaronder circa 2,3 miljoen corporatiewoningen (CBS, 2021).

Naast mijn specialistische bouwtechnische en bouwfysische kennis heb ik als generalist aandacht voor integraliteit, het helder krijgen van risico’s, kansen, mogelijkheden en de technische kwaliteit. Samen met mijn deskundige collega’s bij Nieman Raadgevende Ingenieurs kan ik opdrachtgevers ondersteunen, begeleiden, adviseren en opleiden.

Naast de techniek heb ik oog voor het proces en een brede interesse in de bouwsector en de volkshuisvesting. Samen met u werk ik graag aan het realiseren en/of instand houden van kwalitatief goede woningen. Technisch gezien zijn dat woningen die comfortabel, gezond en veilig, maar uiteraard ook energiezuinig, duurzaam en technische goed onderhouden zijn. Ik help opdrachtgevers graag bij het realiseren hiervan! Uw vraag staat centraal, maar er is uiteraard ook altijd oog voor de bewoner.

Bent u benieuwd naar de diensten die ik, vaak ook samen met mijn collega’s, kan bieden? Schroom dan niet om via onderstaande contactgegevens contact met mij op te nemen. Ik ben u vanuit Nieman Raadgevende Ingenieurs graag van dienst.

bram voerman 02 lichaam

Mijn ervaring bij Nieman

Net als veel Niemanners ben ik Nieman al tegengekomen in mijn studietijd. Uiteindelijk ben ik in 2015 bij Nieman in dienst getreden en deed ik klachten- en schadeonderzoeken, inspecties, praktijkmetingen (luchtdoorlatendheid, thermografie, binnenklimaat en binnenmilieu) en bouwfysische berekeningen. Dit heb ik ongeveer vier jaar met plezier gedaan. Desondanks heb ik er toen voor gekozen om mijn horizon verder te verbreden en met mijn technische achtergrond en ervaring aan de slag te gaan bij een woningcorporatie en later bij de belangen behartiger van hurend Nederland. Dit waren leerzame, interessante en mooie jaren.

Vanaf begin 2022 ben ik weer werkzaam bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Ik ben werkzaam vanuit de unit ‘Realisatie en Kwaliteitsbeheersing’ en ik maak onderdeel uit van het leukste ingenieursbureau van Nederland met veel ambitieuze en deskundige collega’s.