Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het overzicht

ing. E. (Emile) Jansen

Senior adviseur Kwaliteitsmanagement

Met een brede bouwkundige opleiding begonnen als ‘bouwkundige’. Echter de nieuwsgierigheid naar de praktijk achter de tekeningen en details bracht mij bij toezicht op de bouw en het beoordelen van bedrijfsprocessen van met name ontwikkelende bouwers. In de jaren daarop steeds meer affiniteit gekregen met kwaliteitsborging.

Met het oog op het toenemende kwaliteitsbewustzijn in de bouw vond ik bij Nieman Kwaliteitsborging een gemene deler die goed aansluit bij  mijn persoonlijke overtuiging: Kwaliteit begint met aandacht. Aandacht voor je eigen werk maar vooral ook voor dat van een ander. En met aandacht wordt alles over het algemeen alleen maar mooier!

Emile-Jansen

Mijn ervaring bij Nieman

Het is erg fijn om te werken in een bedrijf waar kwaliteit al jaren in het DNA zit. Bij Nieman Kwaliteitsborging wordt het belang van kwaliteitsdenken benadrukt. Mijn rol als senior adviseur is het adviseren, coachen en begeleiden van opdrachtgevende en  opdrachtnemende partijen maar ook collega’s. De brede bouwkundige kennis en ervaring zijn hierbij niet alleen nuttig maar eerder essentieel.

Kwaliteitsborging is al jarenlang een zwaar onderschat onderdeel in het bouwproces. Borging van ontwerpkwaliteit is daarbij van groot belang. Een opdrachtgever zei ooit: “De investering in toetsen van het ontwerp door een onafhankelijke deskundige, betaalt zich altijd dubbel en dwars terug”. Samen met het team vind ik het altijd weer een uitdaging de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Of het nu gaat om het toetsen van ontwerp conform de BRL 5019, het begeleiden en coachen van een uitvoeringsteam, het opstellen van contracteisen of het beoordelen van processen en de uitvoeringskwaliteit.