Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het overzicht

ing. G.A. (Gerton) Starink

Businessmanager Bouwfysica

Als Businessmanager ben ik, samen met collega en Businessmanager Sander van der Tol, eindverantwoordelijk voor de businessunits Ontwerp, Realisatie, Exploitatie en Consultancy binnen Nieman Raadgevende Ingenieurs. Samen vormen wij het MT van NRI.

Als business manager houd ik mij o.a. bezig met de financiën, de projecten, de acquisitie en de doorontwikkeling van onze werkvelden en kennis. Ik zorg ervoor dat collega’s professioneel en resultaatgericht hun werk kunnen doen in een prettige en informele, collegiale sfeer. Ondertussen houd ik oog voor ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor onze dienstverlening nu en in de toekomst.

Naast mijn rol als businessmanager ben ik ook als senior adviseur nog betrokken bij verschillende ontwerp- en bouwteams van de wat grotere nieuwbouwprojecten tijdens de ontwikkelingsfase. Eerder voerde ik bouwfysische schadeonderzoeken uit, bijvoorbeeld voor arbitragezaken of geschillen. Ik gaf bouwfysisch advies in nieuwbouw- en renovatieprojecten en adviseerde producenten over de bouwfysische prestaties van hun product. Ook gaf ik presentaties en cursus over ventilatie, luchtdicht bouwen, passief bouwen en overige bouwfysische onderwerpen. Dit deed ik in-company bij producenten van bouwmaterialen, bouwers, ontwikkelaars, corporaties maar ook op (bouw)beurzen en als parttime docent in het hoger onderwijs (Hogeschool Windesheim).

Gerton Starink Staand

Mijn ervaring bij Nieman

De grote diversiteit aan projecten en opdrachtgevers maakt ons werk uitdagend en nooit saai. Leiding geven aan onze club enthousiaste, gedreven en deskundige mensen is heel gaaf. Doordat ik sinds 2001 een groot deel van onze dienstverlening zelf ook heb gedaan, weet ik waar collega’s tegenaan lopen en kan ik ze helpen. Hen begeleiden en vertrouwen geven; ontdekken waar ze goed in zijn, dát drijft mij. Tegelijk kan ik mijn interesse in getallen en commercie kwijt in mijn functie als businessmanager. Doordat we als MT echt als team werken sta ik nergens alleen voor en halen we het beste in elkaar naar boven. We zijn trots op het bureau. Verantwoordelijk zijn voor het heden en de toekomst van dit mooie ingenieursbureau vind ik geweldig!