Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het overzicht

ing. G.A. (Gerton) Starink

Unitmanager Ontwerp Bouwfysica

Als unitmanager ben ik eindverantwoordelijk voor de business unit Ontwerp binnen Nieman Raadgevende Ingenieurs (NRI) (onderdeel van Nieman Groep). Samen met de unitmanagers Realisatie&Kwaliteitsbeheersing en Consultancy&Onderzoek vorm ik het MT van NRI. We zijn eindverantwoordelijk voor NRI: de financiën, de projecten, de acquisitie en de doorontwikkeling van onze werkvelden en kennis. Ook geven we leiding aan ca. 100 adviseurs.

Binnen de business unit Ontwerp werken de projectmanagers en adviseurs aan projecten die zich bevinden in de ontwerpfase: van structuurontwerp tot definitief ontwerp/omgevingsvergunning en technisch ontwerp We adviseren op het gebied van bouwfysica, bouwregelgeving, geluid, akoestiek, brandveiligheid, bouwregelgeving, circulariteit/energie/duurzaamheid en W/E installaties. We adviseren projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers en architecten bij (grootschalige) woningbouwprojecten, kantoren, onderwijsgebouwen, zorggebouwen, horeca, leisure en parkeergarages. Ik zorg ervoor dat collega’s hun werk professioneel en resultaatgericht kunnen doen in een prettige en informele, collegiale sfeer. Ondertussen houd ik oog voor ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor onze dienstverlening nu en in de toekomst.

Als senior adviseur maak ik deel uit van ontwerp- en bouwteams van de wat grotere nieuwbouwprojecten tijdens de ontwikkelingsfase. Eerder voerde ik bouwfysische schadeonderzoeken uit, bijvoorbeeld voor arbitragezaken of geschillen. Ik gaf bouwfysisch advies in nieuwbouw- en renovatieprojecten en adviseerde producenten over de bouwfysische prestaties van hun product. Ook gaf ik presentaties en cursus over ventilatie, luchtdicht bouwen, passief bouwen en overige bouwfysische onderwerpen. Dit deed ik in-company bij producenten van bouwmaterialen, bouwers, ontwikkelaars, corporaties maar ook op (bouw)beurzen en als parttime docent in het hoger onderwijs (Hogeschool Windesheim).

Gerton Starink

Mijn ervaring bij Nieman

De grote diversiteit aan projecten en opdrachtgevers maakt ons werk uitdagend en nooit saai. Leiding geven aan onze club enthousiaste, gedreven en deskundige mensen is heel gaaf. Doordat ik sinds 2001 een groot deel van onze dienstverlening zelf ook heb gedaan, weet ik waar collega’s tegenaan lopen en kan ik ze helpen. Hen begeleiden en vertrouwen geven; ontdekken waar ze goed in zijn, dát drijft mij. Tegelijk kan ik mijn interesse in getallen en commercie kwijt in mijn functie als unitmanager. Doordat we als MT echt als team werken sta ik nergens alleen voor en halen we het beste in elkaar naar boven. Alledrie zijn we trots op het bureau. Verantwoordelijk zijn voor heden en toekomst van dit mooie ingenieursbureau vind ik geweldig!