Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het overzicht

W. (Wim) Struijs

Specialist Installatietechniek

Als specialist verzorg ik de technische invulling  op het gebied van Elektrotechnische- en Werktuigbouwkundige installaties voor nieuwbouw-, renovatie- en verduurzamingsprojecten.

In het adviesproces zoeken wij de balans tussen klantverwachting, de norm en budget, om uiteindelijk tot een passend installatieconcept te komen.

wij stellen onder andere uitgangspuntendocumenten op, verzorgen de engineering, bestekken en installatietekeningen. Wij voeren gesprekken met de Nuts bedrijven en voorzien de opdrachtgever van adviezen.

Voor een soepele Integratie van de technische installatie in het gebouw staat voor mij “maakbaarheid” vroeg in het ontwerpproces centraal, het signaleren van risico’s rondom inpassing, ontwerp en realisatie zijn in dit stadium nog beheersbaar.  Hierdoor bevind ik mij veelal op het snij-punt van de bouw- en installatietechniek. Dat betekent ook over de grenzen van mijn vakgebied kijken om te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen. Daarbij heb ik altijd een open oog voor innovatieve oplossing aan de ene kant, en het realiteitsgehalte anderzijds.

W. (Wim) Struijs

Mijn ervaring bij Nieman

Voor mij is Nieman een mooie werkgever omdat naast de installatietechniek, ook experts op gebied van bouwfysica, energie en duurzaamheid, geluid en akoestiek en brandveiligheid werkzaam zijn binnen de Nieman groep. Interne kennisdeling zorgt dat ik ook buiten mijn vakgebied eenvoudig kennis kan vergaren en kan toepassen in ons installatieadvies.