Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Afgelopen vrijdag 2 juni heeft de heer Louis Cleef van Rockwool na het volgen van een 3-daagse AQSI cursus het eerste certificaat AQSI Assessor behaald. Dit houdt in hij is in staat om zelfstandig een AQSI gebouw-assessment uit te voeren met de AQSI Design tool.

Uitreiking AQSI certificaat aan Louis Cleef door Harm Valk 02

v.l.n.r.: Louis Cleef, Rockwool en Harm Valk, Nieman Groep

AQSI

We bouwen voor mensen en dan is het belangrijk om sociale duurzaamheid meetbaar te maken. AQSI maakt de sociale kwaliteiten van een bouwwerk zichtbaar, die normaal niet gemeten worden. Een gebouw moet veilig en comfortabel voelen. Dan pas voldoet het aan de verwachtingen. Gebouweigenaren moeten daarom meer bewust worden van de sociale prestaties. Echte duurzaamheid in de gebouwde omgeving draait daarom voor mij volledig om de impact voor de eindgebruiker.
Lees meer

AQSI assessment

AQSI ondersteunt een bouwprofessional bij het maken van een gebouwassessment volgens NEN-EN 16309. Daarmee verkrijgt deze op een gestructureerde manier inzicht in de sociale duurzaamheidsaspecten van een gebouw. AQSI is geen rekentool en levert niet zelfstandig een score, rapportcijfer of aantal ‘sterren’.

Een assessment van de sociale duurzaamheidsaspecten met AQSI is een assessment van een gebouw in zijn locatie. Beide aspecten komen aan de orde, maar de nadruk ligt op het gebruik van het gebouw door gebruikers en de invloed van zaken als onderhoud en verbouwingen op die gebruikers. Een assessment in AQSI bestaat uit een aantal logische stappen.
Lees meer

Meer weten? Neemt u dan contact via info@aqsi.nl of u belt 038-4670030