Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Praktijklessen die je niet wilt missen!

Goed nieuws! De wet kwaliteitsborging voor het bouwen is door de Tweede Kamer. Dit heeft impact op de hele bouwkolom. Vanaf 2018 krijgt ook u met de nieuwe wet te maken.
Dan toetst niet meer de gemeente of de bouwplannen voldoen, maar dan wordt via onafhankelijke kwaliteitsborging aangetoond dat het bouwwerk voldoet aan wettelijke eisen. Het vraagt wel dat u uw organisatie hierop inricht. De eerste praktische ervaringen zijn al opgedaan door gerenommeerde partijen. Wilt u daar meer van weten? Kom naar deze praktijkdag. Graag laten wij u zien hoe u deze veranderingen tot een succes kunt maken.

Op dit moment is het definitieve besluit in de 1e kamer nog niet gevallen en worden de AMvB en MR nog samengesteld. Wij verwachten op 11 oktober dat het definitieve besluit gevallen is en dat wij u maximaal kunnen informeren over de nieuwe wettelijke regels. Ondertussen gaan de praktijkervaringen door en informeren wij u hier ook graag over en vertellen u alles over de do’s en don’ts.

Naast een plenair gedeelte worden er in een aantal workshops antwoorden op vragen gegeven zoals: Hoe ontwerp, realiseer en verifieer je risico gestuurd ontwerpen? Hoe ga je slim om met bestaande concepten en repeterende bewijslast? Hoe regel je ketenverantwoordelijkheid & ketenbetrokkenheid? Hoe richt je een as built dossier logisch in? En hoe neem je je teams en ketenpartners mee in deze aanpak? Juist de ervaringen uit de praktijk worden op deze dag gedeeld.


Naast een plenair gedeelte worden er in 2 interactieve workshops rondes vragen beantwoord en ervaringen gedeeld. U kunt dus aan 2 van de 4 workshops deelnemen.

A1 of A2 AAAA Van ontwerp naar uitvoering: hoe zorg ik voor een sluitende overdracht?
Delen van ervaringen met WKB onder de crisis- en herstelwet
B1 of B2 AAAA Kwaliteitsborging als gedeelde ketenverantwoordelijkheid, hoe organiseer je dat?
Ervaringen uit de praktijk o.a. project Almere Duin van een architect en een aannemer.
C1 of C2 AAAA Rol van bewezen concepten: wat levert investeren hierin op?
Kunnen we kwaliteitsborging vereenvoudigen door te werken met reeds ‘beproefde bouwsteentjes’?  Zoals bewezen installatie-concepten? Welke toegevoegde waarde kunnen leveranciers inbrengen
D1 of D2 AAAA Risicogericht registreren geeft het team focus.
Hoe kan je kwaliteitsborging in de uitvoering organiseren met gerichte borging en registratie? Waar moeten uitvoerder en ketenpartners attent op zijn om toch de geschiktheidsverklaring te kunnen binnenhalen? Wat betekent dat bijvoorbeeld voor alternatieven of voor wijzigingen onderweg? En hoe borgt u de beschikbaarheid van voldoende (Bouwbesluit)kennis?

Aanmeldbutton 2de Praktijkdag Kwaliteitsborging in de Bouw 17-05-2017

Aanmelden

Bij aanmelding vragen wij u om uw de workshop van uw voorkeur aan te geven. U kunt zich tot uiterlijk 3 oktober 2017 online inschrijven voor de praktijkdag.

Wij vragen u om een vergoeding van € 295,-per persoon voor deelname aan deze praktijkdag. Komt u met meerdere collega’s, dan kunnen de 2de tot en met de 4de persoon deelnemen voor € 245,-. Komt u met nog meer collega’s komen dan bieden u meer korting aan. Voor een vergoeding vanaf 5 collega’s kunt u ons mailen info@niemankwaliteitsborging.nl

Informatie plein

Diverse partijen informeren u op het informatieplein over de Wet Kwaliteitsborging en bijbehorende instrumenten. Wilt u ook standhouder zijn op dit informatieplein? Dat kan nog!
Neemt u dan contact op met Miriam Nijhof van Balance & Result op m.nijhof@balance-result.nl of u belt 0570-628474

Voor overige vragen mailt u info@niemankwaliteitsborging.nl of u belt 038-3030903.

Download de Flyer 2de Praktijkdag Kwaliteitsborging in de bouw op 11 oktober

Flyer 2de Praktijkdag Kwaliteitsborging in de bouw op 11 oktober Flyer-2de-Praktijkdag-Kwaliteitsborging-in-de-bouw-op-11-oktober-programma-1-scaled