Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Meer dan 500 gebruikers rekentool houtpercentage houtskeletbouw!

In september 2017 is de “Rekentool houtpercentage houtskeletbouw” door Ingenieursbureau Boorsma en Nieman Raadgevende Ingenieurs ontwikkeld en als gratis  onlinetool ter beschikking gesteld. Op dit moment kunnen wij trots vermelden dat de tool ondertussen al door 500 gebruikers wordt gebruikt! De rekentool voorziet duidelijk in een behoefte.

Wat doet de rekentool ook alweer?

Met de rekentool kunt u, op basis van de afmetingen van element en sparingen in combinatie met het toepassingsgebied, vroegtijdig inzicht krijgen in het houtpercentage van een houten binnenspouwblad. Vanuit dat houtpercentage berekent de tool op basis van de ingevoerde materialisering de indicatieve Rc-waarde.

Wat zijn de resultaten?

Door gebruik te maken van de rekentool voorkomt u verrassingen later in het bouwproces: de opbouw van het element wordt al in een vroeg stadium goed duidelijk. De rekentool is eenvoudig in gebruik en daarmee voor iedereen te begrijpen.

Enige rekentool

Dit is de enige tool in Nederland die de constructieve aspecten van een HSB-element combineert met de thermische prestaties.

Voor wie is de tool bedoeld?

De tool wordt hoofdzakelijk gebruikt door architecten, adviseurs en toeleveranciers. Ook tijdens werkvoorbereiding en calculatie kan deze tool nuttige inzichten geven.

Rekentool kosteloos gebruiken

De rekentool benadert u hier.

Meer dan 500 gebruikers rekentool houtpercentage houtskeletbouw!