Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Kennisinstituten gaan voor realisatie van aardgasvrije gebouwen en gebieden

Persbericht Leeuwarden, 14-02-2019

Nieuwe opleiding Basiscertificaat aardgasvrije gebouwde omgeving 02-2019 Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden hebben drie partijen de handen ineen geslagen voor een nieuwe opleiding. Deze opleiding zorgt voor een versnelling in de realisatie van aardgasvrije gebouwen en gebieden. NIEMAN De Raadgevende Ingenieurs, Duurzaam Gebouwd en TVVL zien het als een gezamenlijke opdracht om professionals te helpen in de enorme opgave die de komende jaren in de markt ligt: 1.000 gebouwen per dag moeten worden verduurzaamd naar aardgasvrij.

De opleiding ‘Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving’ is slechts de eerste stap in een uitgebreide opleidingsmatrix die deze partners de komende jaren gaan faciliteren. Hierbij zoeken de initiatiefnemers nadrukkelijk naar samenwerking met andere kennisinstituten in de markt: “De opgave is zo groot dat het een verplichting is voor iedereen hierin nadrukkelijk samen te werken” , aldus de initiatiefnemers.

Zonder de eerste stap kom je niet verder

Voor professionals vanuit de gehele bouw- en vastgoedbranche is het basiscertificaat een hele mooie start. Hierdoor leert iedereen dezelfde principes en dezelfde taal te spreken en deelnemers krijgen inzicht in elkaars beweegredenen, verplichtingen en bezwaren. De opleiding start in april 2019 voor de eerste keer en is geschikt voor medewerkers bij installatiebedrijven, projectontwikkelaars, bouwers, gemeenten, architecten en adviseurs.

Inschrijving

Wil jij met een voorsprong aan de slag met praktische oplossingen voor een aardgasloze gebouwde omgeving? De eerste leergang is VOL. De tweede leergang start op woensdag 29 mei.

Meld je aan-> https://www.duurzaamgebouwd.nl/20190219-opleiding-basiscertificaat-aardgasvrije-gebouwde-omgeving

Vragen?

Heb je hierover een vraag mail deze dan aan niemanacademie@nieman.nl of bel met Tina van der Meer

Download Opleiding Basiscertificaat Aardgasvrije gebouwde omgeving_2019