Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Active House van start! Op het duurzaam gebouwd congres is de Nederlandse alliantie van Active House gelanceerd. Door middel van een korte pitch en een fotomoment met alle partners is Active House NL officieel gestart. Nieman Raadgevende Ingenieurs is founding partner van Active House NL en vanaf het begin actief betrokken bij Active House.

Active House is een internationale hollistische benadering van duurzaam bouwen waarbij de bewoner centraal staat. Active House gaat niet alleen over energiebesparing maar ook over comfort, materialen en water. Door middel van kwantitatieve en kwalitatieve specificaties wordt een gebouw beoordeeld.

In 2012 werd al het project Montfoort opgeleverd: een renovatieproject waarbij 10 woningen gerenoveerd zijn als Active Houses. Nieman Raadgevende Ingenieurs heeft gewerkt aan de ontwikkeling en uitwerking van dit project en zal ook betrokken zijn bij de monitoring van de woningen.

Door de oprichting van Active House NL wordt de internationale methode verder uitgewerkt voor de Nederlandse markt en worden projecten centraal ondersteund. Vanzelfsprekend is Nieman Raadgevende Ingenieurs betrokken bij de uitwerking naar Nederlandse regelgeving.

Download Active House NL flyer

Lees ook het artikel in De Architect over de lezing over Active House van Harm Valk op de ECObouw 2014.

logo Active House