Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Een achtergrondrapport van Nieman over energieneutrale woningen was voor Aedes aanleiding om opdracht te geven voor een video over ‘slimmer wonen’. Bewoners worden warm gemaakt voor energiezuinig wonen; subtiel wordt aangeduid dat het goed is voor comfort, voor de portemonnee en voor het milieu .

Op verzoek van FLOW (kennisoverdracht-fonds voor de corporatiesector) heeft Nieman vorig jaar de ins- en outs van alle begrippen rondom energieneutraliteit op een rij gezet om professionals uit de corporatiesector te informeren. Zij worden geconfronteerd met nieuwe begrippen en technieken. Voor succesvolle projecten in nieuwbouw en renovatie is het van belang dat alle betrokken partijen hier kennis over hebben. Het rapport is aangeboden aan Aedes, die op basis hiervan corporatiemedewerkers kan informeren en waar nodig bijscholen.

slimmer wonen Maar minstens zo belangrijk is dat bewoners weten wat energieneutraal wonen voor hen kan betekenen, dat het voordelen heeft op veel vlakken en dus slim is. ‘Slimmer wonen doe je in een energiezuinig huis’ is de boodschap. Daarom lanceert Aedes de website slimmerwonen.nl. Het Nieman-rapport, van de hand van Theo Haytink en Harm Valk kunt u daar downloaden, maar u vindt het natuurlijk ook hier.