Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Van Wijnen vs. Nieman: Battle de BENG-beleveniswoning

Nieman Raadgevende Ingenieurs en Van Wijnen werken met grote regelmaat samen bij het realiseren van duurzame gebouwen. Onder het motto ‘van delen word je rijker en samen leren we meer’ organiseerden we een gezamenlijke kennissessie in een recent door Van Wijnen gerealiseerde BENG-woning in Apeldoorn. Tijdens deze ‘battle’ werd flink gespard over de vraagstukken die we tegenkomen in de praktijk en waar we van elkaar kunnen leren om te komen tot slimmere oplossingen voor de klant.

Van Wijnen vs. Nieman: Battle de BENG-beleveniswoning

Samen de ring in

De battle bestond uit vier rondes waarbij specialisten van Nieman en Van Wijnen gezamenlijk in de spreekwoordelijke ring stapten. Ze bogen zich over duurzame oplossingen in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Door te sparren, presenteren en te leren van elkaar onderzoeken we wat we nog beter en sneller kunnen doen op het gebied van energietransitie.

Praktische oplossingen

De stellingen werden onderbouwd met cijfers uit praktijkvoorbeelden. Cijfers die we verder kunnen monitoren om prestaties op het gebied van duurzaamheid te optimaliseren. Uiteindelijk wil de klant altijd de laagst mogelijke energielasten, maar is het daarvoor voldoende om slimme installaties te plaatsen? Bij Nieman en Van Wijnen denken we dat er stappen te maken zijn door bewoners beter te laten inzien hoe dit bereikt kan worden. Blijven we bijvoorbeeld praten over energielabels of kunnen we de kosten tastbaarder maken? We hebben afgesproken om nog meer met elkaar aan tafel te zitten om tot slimme integrale oplossingen te komen.

Iedereen wint

Deze battle in de BENG-beleveniswoning was de perfecte mogelijkheid om te sparren en tot oplossingen voor de toekomst te komen. Al met al een ‘strijd’ zonder verliezers en met veel winst:  veel nieuwe inzichten en extra kennis.

BENG-beleveniswoning

De BENG-beleveniswoning in de Apeldoornse wijk Zuidbroek vormde het decor voor de battle. Het is een van de 68 zeer energiezuinige sociale huurwoningen die Van Wijnen bouwde voor Ons Huis. De woningen voldoen nu al aan de (voorgenomen) BENG-eisen, die in 2020 van kracht worden. Een voorbeeld van een toekomstgerichte oplossing in nieuwbouw.

Meer weten?

Wilt u meer weten over BENG of over toekomstgerichte oplossingen voor gasloze nieuwbouw of renovatie? Nee gerust contact op  met Gerton Starink

Lees ook over de battle op vanwijnen.nl

Van Wijnen vs. Nieman: Battle de BENG-beleveniswoning Van Wijnen vs. Nieman: Battle de BENG-beleveniswoning Van Wijnen vs. Nieman: Battle de BENG-beleveniswoning Van Wijnen vs. Nieman: Battle de BENG-beleveniswoning