Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

02-BIM-afbeelding-3D-1-scaled Nieman-Valk Technisch Adviesbureau, de installatieadviseur binnen de Nieman Groep, ziet het Bouw Informatie Model (BIM) als basis voor “consulting engineering”. Het installatieontwerp blijft vanaf het prille begin van het bouwproces tot na sloop de verantwoordelijkheid van één partij.

Inmiddels is de gehele bouwsector er wel van overtuigd dat de traditionele aanpak van projecten, waarbij de gemiddelde faalkosten circa 9% zijn, toe is aan vernieuwing. De kwaliteit van bouwwerken moet omhoog!

Als de adviseur als Consulting Engineer wordt ingezet, behoort de engineering in de werkvoorbereidings- en uitvoeringsfase tot zijn taak. De kennis uit het begin traject blijft aanwezig. De installateur hoeft zich alleen maar te focussen op de praktische uitvoerbaarheid. Tijdens de uitvoering controleert de adviseur op de bouw of conform afspraken gewerkt wordt zodat de eisen uit het PvE daadwerkelijk gerealiseerd worden. In de gebruiksperiode adviseert de Consulting Engineer bij het monitoren en inregelen van de installaties, zodat de gebruiker een optimale installatie verkrijgt. Een Consulting Engineer houdt het volledige ontwerpproces in eigen hand en neemt daarmee de verantwoordelijkheid voor het ontwerp en de realisatie.

De installatieadviseur ontwerpt, berekent en tekent. De installateur koopt in en monteert. Dit principe is gebaseerd op een gelijktijdige gezamenlijke inspanning van installateur en adviseur en laat partijen doen wij zij het beste in zijn. Ook de wensen van de gebruiker/beheerder worden al vroeg in het bouwproces meegenomen.

Bij deze manier van werken kunnen en willen wij de verantwoordelijkheid van het installatieconcept nemen

Wilt u meer weten? Lees meer op de volgende pagina

Vindt u ook dat het bouwproces toe is aan vernieuwing en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Consulting Engineering? Wij adviseren u graag!