Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Cobouw-19-04-2014_Brandveiliger gebouw door bewuste keus Uit de Cobouw 19 april 2014:

EDE – De brandveiligheid van de voorraad bestaande gebouwen stijgt door bewuste, juiste keuzes. Waar vroeger het bevoegd gezag bij een verbouwing al of niet een ontheffing verleende, maken opdrachtgevers nu gebruik van de ruimte om te kiezen voor een brandveiligheidsniveau.

Dat betoogde Johan van der Graaf op het Nationale Brandveiligheidscongres van SBRCURnet in Ede. Als adviseur Bouwregelgeving en Bouwbesluit bij Nieman Raadgevende Ingenieurs heeft hij de indruk dat opdrachtgevers daadwerkelijk gebruikmaken van de mogelijkheid om bij een verbouwing niet te blijven hangen op de ondergrens, maar om een stap in de richting van het niveau van nieuwbouw te zetten. Voorheen was nieuwbouwniveau verplicht en kon het bevoegd gezag ontheffing geven. Na de invoering van het Bouwbesluit 2012 staat het opdrachtgevers vrij te kiezen vanaf de ondergrens, het rechtens verkregen niveau.

Het gehele artikel ook is te lezen op Cobouw.nl als u abonnee bent of in de Cobouw krant van 19-04-2014. Dit artikel is geschreven door Frans van Velden.