Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
ArtImprVreugdenhil-scaled

Impressie hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods

Het nieuwe hoofdkantoor van Vreugdenhil Dairy Foods in Nijkerk heeft het 5 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat verkregen. Met dit certificaat voldoet het ontwerp aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheidsprestaties, zoals de BREEAM-methode die definieert, anders genoemd ‘BREEAM Outstanding’.

De doelstelling is nu ook om het 5 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat te behalen. Om dat doel te bereiken beschikt het hoofdkantoor straks over bijvoorbeeld zonnecellen op het dak, een Warmte- en Koude Installatie, spoelen ze straks de toiletten door met regenwater en bieden ze een optimaal werkklimaat. Dit past volledig bij de MVO-ambitie ‘Samen Verantwoord Groeien’ waarin ‘milieu’ en ‘medewerkers’ belangrijke speerpunten zijn.

Vóór de oplevering van het kantoor wordt nogmaals gecontroleerd of het hoofdkantoor nog steeds aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid voldoen en een BREEAM Outstanding oplevercertificaat heeft verdiend. Vreugdenhil zal dan één van de duurzaamste kantoorgebouwen van Nederland hebben.

De Nieman Groep verzorgt in opdracht van SOM= de onderbouwing van een groot aantal credits in het kader van de BREEAM-certificering. Zowel tijdens het ontwerpproces als straks bij oplevering wordt de duurzaamheid van dit kantoor bouwfysisch en installatietechnisch door ons onderbouwd en gemeten.

Lees meer op: