Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Van 17 t/m 19 april 2018, was de bouw- en vastgoedbeurs Building Holland in de RAI in Amsterdam. Nieman nam voor de vierde keer deel als standhouder en Nieman collega’s verzorgde een aantal presentaties per dag. Voor de tweede keer op Building Holland waren wij verbonden aan het TVVL kennisplein.

Building Holland was top!

Dinsdag 17 april om 09.30 uur was de feestelijke start samen met alle TVVL Kennispartners. John Lens (TVVL), Ruud Burnst (Remeha) en John Bouwman sneden de taart aan. Tijdens de drie dagen Building Holland ervaarde de bezoeker bij de verschillende stands op het TVVL Kennisplein dat TVVL-partners verder kijken dan eigen oplossingen. Met een open oog voor de vraag van de klant, de behoeften van de eindgebruikers en de noodzaak van maatschappelijke verandering en verduurzaming. Het TVVL Kennisplein stond dan ook echt in het teken van kennisdelen, ontmoeten en samenwerken.

Nieman collega’s hebben op de stand en op het TVVL Kennispodium veel kennis gedeeld. Door leuke gesprekken met een aantal kennispartners gaan we in de toekomst samen nieuwe concepten ontwikkelen. Daarnaast zijn wij voor verschillende adviestrajecten gevraagd. Maar er is vooral met veel plezier gesproken met een diversiteit aan nieuwe en bestaande relaties. Kortom: Building Holland was top!

Nieman collega'sin gesprek op Building Holland Gezamenlijke start TVVL Kennisplein op Building Holland TVVL Kennisplein Advisering op Nieman stand op Building Holland

TVVL kennispodium: de mens voorop

Op dit podium presenteerde dagelijks twee Nieman collega’s. Hieronder een overzichtje van deze presentaties:

De mens voorop, de gebruiker centraal
Nieman pleit voor een gezond gebouw voor iedereen! Zet gebruiker centraal en realiseer je dat gemiddelde mens niet bestaat.
Door Sander van der Tol, Senior adviseur 
Sander van der Tol over De gebruiker centraal op Building Holland
In stappen of sprongen naar CO2-neutraliteit?
Het einddoel van CO2 neutraliteit in 2050 is vastgesteld; maar wat betekent dit voor de gebouwvoorraad van corporaties? Hoe gaan we om met de bestaande voorraad en hoe krijgt CO2-neutraliteit vorm in de nieuwbouw? Wat betekent dat voor de bewoner?
Door Theo Haytink, adviseur energie en duurzaamheid 
Theo Haytink op Building Holland

 LL

BENG in de woningbouw
Wat doen we straks anders? De gevolgen voor gebouwen en bewoners. De alternatieven van gas vragen om andere voorzieningen en ruimten in het gebouwontwerp. Hoe kunnen de installatie ingepast worden?
Door Peter Smits, senior adviseur installatiesLL
Peter Smits over BENG woningbouw
LL
BENG voor de utiliteitsbouw
De BENG-eisen gelden per 2020 ook voor utiliteitsbouw. Wat de gevolgen zijn van de nieuwe methodiek en hoe daar specifiek voor de utiliteitsbouw (scholen en kantoren) mee om kan worden gegaan wordt behandeld aan de hand van praktijkcases. De gevolgen voor zowel gebouw als gebruiker komen daarbij aan de orde.
Door André Kruithof, senior specialist energie en duurzaamheid
André Kruithof over BENG Utiliteitsbouw

Wat merkt de gebruiker van een BREEAM certificering?
BREEAM lijkt alleen bedoeld voor de ontwikkelaar en bouwer. Maar op de goede manier ingezet levert een BREEAM certificatie een bijdrage aan gezonde bruikbare gebouwen op.
Door Martin Dunnink, adviseur energie en duurzaamheid
Martin Dunnik op Building Holland
Operatie #VanGasLos’ / Praktische gevolgen Van Gas Los voor de bewoners
We gaan VanGasLos, maar wat gaat de bewoner daar van merken? Vanuit onze ervaring met NoM en ZEN-projecten brengen we de praktische gevolgen in beeld van de verandering naar een andere energiedrager voor verwarming en tapwater. We gaan in op zaken als: hoe zien alternatieven voor de vertrouwde HR-ketel er eigenlijk uit, passen ze in huis en wat merk ik er van?
Door John Bouwman MBA, senior adviseur en partner Nieman
John Bouwman met dagvoorzitter TVVL Kennisplein Marcella

Mocht u een presentatie gemist hebben of bijgewoond hebben en nog even willen nalezen? Stuur dan een mail aan n.kuilder@nieman.nl met dit verzoek. Wij sturen u de presentatie graag toe.

Blikvangers Bouwen

Ook waren Nieman collega’s  dagelijks vinden op en bij het Nexus podium waar Marjet Rutte meetups leidde over Smart Buildings. In de toekomst worden gebouwen, huizen of zelfs woonwijken ontworpen door computersystemen, die wensen van gebruikers, eisen en uitgangspunten naast elkaar zetten en het meest optimale ontwerp berekenen. Dennis Strijards sprak over de slimheid van een gebouw van de toekomst en over monitoring van energieverbruik hierbij.  Maarten de Bruijne zei het volgende “Smart ontwerpen betekent dat onze rol als ingenieurs zal veranderen. Wat wij doen zijn eigenlijk vooral kunstjes. En die zijn allemaal te automatiseren.”.

Deze meetups trokken veel publiek. De aanwezigheid van de Nieman experts was van belang om de dialoog over innovatie en digitalisering in de bouw verder te brengen. 

 

Blikvangers Bouwen op Building Holland met Kitty Huijbers Blikvangers Bouwen op Building Holland met Dennis Strijards

*Gertjan Vons werkt vanaf 01-10-2019 niet meer bij Nieman