Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Afstudeeronderzoek consequenties travelling fire in open parkeergarage

Babette Mattheus (Technische universiteit Eindhoven) voert bij Nieman een afstudeeronderzoek uit naar de consequenties van een “travelling fire” in een open (natuurlijk geventileerde) parkeergarage.

Auto brand

Een “travelling fire” is een brandscenario dat in een natuurlijk geventileerde parkeergarage kan optreden wanneer de brandweer niet offensief kan optreden. Het offensief optreden van de brandweer is vaak niet mogelijk in natuurlijk geventileerde parkeergarages, omdat daarin het rookverspreidingsgebied niet beperkt kan worden.

De thermische belasting op de draagconstructie door een “travelling fire” is groter dan die van een lokale brand die offensief bestreden kan worden. In het afstudeeronderzoek worden de consequenties hiervan onderzocht. De parkeergarage van Designer Outlet Center Roermond dient hiervoor als voorbeeld. Deze garage bevat circa 1700 parkeerplaatsen verdeeld over 5 bouwlagen. De basis is een staalconstructie met monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren. De parkeergarage is momenteel in aanbouw.

Ruud van Herpen begeleidt Babette Mattheus in zijn rol als Fellow FSE op de TU/e.
De Stichting Fellow FSE wo2 ondersteund en begeleidt verschillende (afstudeer) onderzoeken van TU/e studenten. Hierbij wordt in veel gevallen samengewerkt met het IVF in Arnhem waar de praktijktesten worden uitgevoerd.

Lees meer over de Nieman advisering voor de parkeergarage Designer Outlet Center Roermond