Voorgevel winnend ontwerp De Woonplaats

Voorgevel winnend ontwerp De Woonplaats

Vrijdag 9 december 2011 werd na presentaties van drie consortia (Koopmans, Vastbouw en Van Dijk Groep) en een publiek juryberaad bekend dat consortium Conpas de 18 zorgappartementen mag gaan bouwen aan de Molenstraat in Enschede (Spoorzone) voor opdrachtgever woningcorporatie De Woonplaats. Het winnende consortium, bestaande uit de bouwbedrijven Van Dijk Groep, BA32 architecten, Beltman architecten, Installatiebedrijf BB&L, Omnia plaatvloeren, Wavin, Goudstikker-De Vries, Nieman Raadgevende Ingenieurs, VBI, Isover en Dubo Techniek, bracht vernieuwende ideeën op het gebied van “cradle to cradle” en was zeer sterk in de samenwerking.

Achtergevel winnend ontwerp De Woonplaats

Achtergevel winnend ontwerp De Woonplaats

Het winnende ontwerp scoorde met een unieke constructie door het gebruik van grindkernen en geluidwerende wanden en vloeren. Daarnaast was de jury gecharmeerd van de Franse balkons en historische details in de voorgevel en de warmte van een houten achtergevel. Eén van de voorwaarden was om het oude gevelbeeld terug te bouwen.

Lees ook het volledige bericht met interieur impressies op de website van de Van Dijk Groep.