Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Bouwen-aan-een-goede-schil-1

Bouwen aan een goede schil met aandacht voor comfort en binnenmilieu

Over enkele jaren moeten nieuwbouwwoningen een EPC van nul hebben. Dat is haalbaar. Er zijn allerlei technieken en maatregelen beschikbaar om dat voor elkaar te krijgen. Bij elk project staan ontwerpers en bouwers voor de vraag hoe de beste energieprestatie tegen de laagste kosten wordt bereikt. Welke maatregelen zijn het meest zinvol? Het blijkt dat veel aandacht voor een goede gebouwschil de meeste vruchten afwerpt. Dat is ook logisch: het is een eenmalige investering die zolang de woning er staat, rendement oplevert.

Energiezuinig en comfortabel wonen begint met een goede gebouwschil: thermisch isolerend, maar vooral ook kierdicht en zonder koudebruggen. Daarvoor is een gedetailleerd ontwerp nodig dat met gebruikmaking van de juiste materialen op een zorgvuldige manier wordt uitgevoerd. Daarnaast is het gecombineerd met goede ventilatievoorzieningen.

De brochure ‘Bouwen aan een goede schil’ biedt praktische handreikingen en inzichtelijke foto’s hoe het wel en niet moet. De inhoud is gebaseerd op de lessen van enkele projecten die een excellente energieprestatie realiseren. De brochure is geschreven voor ontwerpers, bouwbedrijven, ontwikkelaars en opdrachtgevers. De partners in het Lente-akkoord doen hiermee een handreiking: van de bouw aan de bouw.

  • Lees meer over deze brochuren en/of download de brochure op de website van het LenteAkkoord
  • Lees ook de Blog van Claudia Bouwens op duurzaamgebouwd.nl over de misstanden rond de gebouwschilDe brochure is gemaakt naar aanleiding van het onderzoek naar praktijkervaringen met Rc 5,0 van afgelopen najaar. Dit onderzoek is uitgevoerd door Nieman Raadgevend Ingenieurs in opdracht van het Lente-akkoord. U kunt hier het onderzoek downloaden.  

 

Lente-Akkoord-logo-7