Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De handige praktijkgids Bouwbesluit Ventilatie licht de achtergrond van de regelgeving toe en praktische rekenvoorbeelden maken duidelijk hoe de regels toegepast moeten worden. Zo gaat de gids ook in op de Bouwbesluitnormen voor ventilatie, zoals NEN 1087 en NEN 8087.

Het is een waardevolle leidraad voor het zorgvuldig ontwerpen en realiseren voor gebouwen met goede ventilatievoorzieningen, met andere woorden: energiebewuste gebouwen met een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Deze gids gaat uitgebreid in op de vele ventilatiesystemen in de woningbouw, behandelt de verschillen en overeenkomsten en geeft een indeling aan de hand van NEN 8088-1. Met behulp van de toelichtingen en de overzichtstabel kunt u zelf een keuze maken uit het scala aan moderne energiezuinige systemen. De samenhang met de energieprestatie-berekening komt ook aan de orde.

Kortom, dit naslagwerk vormt een praktisch hulpmiddel voor iedereen die op een professionele manier betrokken is bij het ontwerp, de bouw of het beheer en onderhoud van ventilatiesystemen.

b133fc1f-ab25-4580-a286-8804f363d76d_PG_Energieprestaties121x157 De gids is geschreven door de deskundige auteur Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs in opdracht van NEN.

Deze praktijkgids Bouwbesluit Ventilatie is bij NEN te bestellen.

Ook geschreven door collega’s van Nieman: André Kruithof en Theo Haytink is de Praktijkgids Energieprestatie