Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Samen voor een betere toekomst

Al jarenlang is Nieman een autoriteit in de Nederlandse bouw- en installatiebranche. Maar intussen is Nieman veel meer dan alleen de Raadgevende Ingenieurs. Directieleden Henk Koekoek en Marc van Bommel presenteerden de Nieman Groep tijdens Clima 2022 in Rotterdam. De Nieman groep verbindt de bedrijven: Nieman Raadgevende Ingenieurs, Het Geluidburo, Nieman Academie, Bimpact en Ingenii Bouwinnovatie. Gezamenlijk staan zij voor dezelfde missie; een betere gebouwde leefomgeving.

Directie Nieman Groep - Marc van Bommel en Henk Koekoek

Directie Nieman Groep – Marc van Bommel en Henk Koekoek. De oorsprong van adviesbureau Nieman ligt in juli 1988, als éénmansadviesbureau van Harry Nieman. Door de jaren groeit de onderneming door verschillende overnames en fusies. De Nieman Groep ontstaat op deze manier op natuurlijke wijze in 2013. Henk Koekoek: “In die tijd zijn we al begonnen met centraliseren. Contracten en licenties. Staffuncties en de administratie zoveel mogelijk op groepsniveau regelen. Toen al ontstond het beeld van een moeder en werkmaatschappijen, al was dat nog vooral in organisatorische zin. Aan de achterkant.”

Marc van Bommel vult aan: “Met name de laatste jaren zijn er heel wat nieuwe merken en labels bijgekomen. Met de komst van Het GeluidBuro, onze eigen start-ups Bimpact en Ingenii Bouwinnovatie en het opnieuw optuigen van Bouwforum (nu de Nieman Academie) zijn we uitgegroeid tot een veelzijdige Groep bedrijven. Deze Groep verdient nu ook naar de buitenwereld een gezicht.”

De verbindende kracht

De Nieman Groep heeft vooral een faciliterende rol in het proces van innovatie tot uitvoering. Bedrijven verbonden aan de Nieman Groep vullen elkaar aan en versterken elkaar op het gebied van toegepaste fysica, waarbij elk bedrijf zijn aandeel heeft. “Iedereen doet waar hij goed in is, maar we laten voortaan wél aan de wereld zien: hier zit de power van de Nieman Groep achter.” aldus Koekoek. Ieder bedrijf is als onafhankelijke partner verbonden aan de groep en opereert vanuit zijn eigen specialisme in de markt.

Als groep zijn ze gedreven om impact te hebben op vraagstukken die toekomstbestendige oplossingen vereisen. De bedrijven binnen de groep hebben daarom een bewuste plek binnen de cyclus van kennisontwikkeling tot toepassing gekregen, om samen maximale vooruitgang te boeken. Ieder bedrijf afzonderlijk, maar met een gezamenlijke visie en ambitie om altijd koploper te zijn.

Talent krijgt de ruimte

De Nieman Groep verbindt graag professionals aan zich die een stap verder durven te gaan dan de gebaande paden. Talent dat hart voor de mens én haar leefomgeving heeft. Medewerkers binnen de Nieman Groep krijgen dan ook maximaal de vrijheid en het vertrouwen om hun talent te voeden en in te zetten. “Een sterke groep bedrijven betekent natuurlijk ook: meer groei- en carrièrekansen, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”, zegt Van Bommel. Er is voldoende ruimte om stappen te zetten binnen de verschillende bedrijven van de Nieman Groep of om je te verdiepen in een specifiek vakgebied. Op deze wijze streeft de Nieman Groep ernaar een interessante werkgever te zijn voor talent in de bouw- en installatiebranche.

Meer informatie over de Nieman Groep: www.niemangroep.nl

Interesse in uitdagende functie bij één van de bedrijven van Nieman Groep?
Kijk op www.werkenbijnieman.nl