Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Eerste-passiefhuis-in-Friesland-1 Vijf Friese bouwondernemingen (P. Allema in Niawier, Bootsma in Tirns, Van den Bosch in Gauw, Aannemersbedrijf J. de Jong in Oosterwolde en Leenstra in Gaastmeer) hebben samen het eerste vrijstaande passiefhuis van Friesland ontwikkeld en gebouwd. De woning in Witmarsum is gerealiseerd en gecertificeerd volgens het PassiefBouwen Keur van de stichting PassiefBouwen.nl.

De bouwondernemingen kozen bewust voor een traditionele woning, om zo te laten zien dat duurzaam wonen niet noodzakelijk duur bouwen en bouwen onder architectuur betekent. Bij passief bouwen wordt de woning dusdanig geïsoleerd dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van passieve energie: de zon als natuurlijke energiebron. Dit in tegenstelling tot klimaatneutraal bouwen, waarbij technische installaties zorgen voor een laag energieverbruik.

Nieman Raadgevende Ingenieurs heeft voor deze woning het ontwerpcertificaat Passief Bouwen getoetst.

Lees het gehele artikel op http://bouwwereld.nl/nieuws/eerste-passiefhuis-friesland-gebouwd/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eerste-passiefhuis-friesland-gebouwd