Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Er is een factsheet “eisen aan temparatuuroverschrijding in nieuwe woningen”

Hoe werkt de temperatuuroverschrijdingseis (TOjuli) die per 1 juli 2020 verplicht is? U leest er alles over in de nieuwste ZEN factsheet.

In een gezond en comfortabele woning is het niet snel te warm. Ook niet gedurende een lange en hete zomer. Bij nieuwbouw zijn slimme maatregelen nodig die de bewoners in staat stellen de woning koel te houden. Door de klimaatverandering is dit steeds belangrijker.

In de bouwregelgeving is hier tot nu toe geen aandacht aan gegeven. Dat verandert met ingang van 1 juli 2020. Vanaf dan is er een grenswaarde voor nieuw te bouwen woningen met kans op temperatuuroverschrijding. Deze kans wordt aangegeven met het TOjuli-getal. Hoe kleiner dit getal, hoe kleiner het risico van oververhitting. Dus hoe groter de kans dat de woning ook in de zomer comfortabel is.

De berekening van de TOjuli staat in de NTA 8800. In de ZEN factsheet Eisen aan temperatuuroverschrijding in nieuwe woningen wordt toegelicht wat het indicatiegetal inhoudt en hoe de berekening plaatsvindt.

Nieman rekende

Collega’s André Kruithof en Marit Cornelisse voerden het onderliggende rekenwerk voor deze factsheet uit.

Lees meer hierover op LenteAkkoord.nl

Lees ook Eis aan risico oververhitting bij nieuwbouw woningen

FACTSHEET “EISEN AAN TEMPERATUUROVERSCHRIJDING IN NIEUWE WONINGEN”