Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieuw Utrechts Peil is met de “Flat met Toekomst” winnaar van de Green Solutions Award 2019!

Het consortium Nieuw Utrechts Peil bestaat uit: Nieman Raadgevende Ingenieurs, ONB Architecten en Adviseurs en VIOS Bouw. We kregen de internationale Special Mention in de categorie Sustainable Renovation Grand Prize!

Het hele projectteam was in Parijs aanwezig om dit te vieren! (zie foto)

Flat met Toekomst winnaar Sustainable Renovation Grand Prize!

Green Solutions Award

De Green Solutions Award is georganiseerd door Construction21 om internationale innovatieve gebouwen, wijken en infrastructuren die bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering het podium te geven. In totaal namen 37 landen deel aan deze prijsvraag met in totaal 192 projecten. Afgelopen maandag 4 november 2019 mochten we deze felbegeerde award in ontvangst nemen bij de bouwbeurs Batimat in Parijs. Er vielen 22 duurzame projecten in de prijzen.
Lees ook het persbericht van Green Solutions Awards met alle winnaars.

Uiteraard gaan onze felicitaties uit naar de winnaar; de renovatie van het hoofdkantoor van Greenpeace in Barcelona.

Jury commentaar

De internationale jury vindt de Flat met Toekomst een “perfect voorbeeld van duurzame renovatie in woningbouw”. “Het project roept op tot geïndustrialiseerde processen waardoor kosten worden gereduceerd, met respect voor de architectuur van het oorspronkelijke gebouw en met behoud van de esthetische samenhang van de wijk. Hoewel het exterieur het niet doet vermoeden is het een ultra modern Nul op de Meter gebouw. Een echte “Tour de force” in een regio waar de zon niet altijd schijnt”.

Flat met Toekomst

De Flat met Toekomst is een initiatief van Woningcorporatie Mitros uit Utrecht en betreft de Nul-op-de-meter (NOM) renovatie van 48 sociale huurwoningen uit de jaren zestig in Utrecht Overvecht. Waarbij het consortium Nieuw Utrechts Peil werd verkozen om het project samen uit te voeren.

Internationale interesse

Daarnaast hebben we de afgelopen maanden al veel buitenlandse delegaties ontvangen bij de Flat met Toekomst waaruit ook de internationale belangstelling blijkt.

Vervolg Flat met Toekomst

In opdracht van Mitros is op dit moment het vervolg op de Flat met Toekomst, bestaande uit 60 NOM woningen en 29 gasloos label A+ woningen, onderhanden. De eindoplevering van dit project is in het voorjaar van 2020.

Lees meer

Over deze duurzame NOM renovatie en het vervolg op Flat met Toekomst op www.nieuwutrechtspeil.nl