Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving.

 

logo-Gulden-Feniks-1

Wie kent niet de mythe van de feniks, de goddelijke vogel die in staat was om uit zijn eigen as herboren te worden? Zijn nest vloog in brand, maar door de wonderbaarlijke werking van de kruiden in zijn nest komt de oude ziel van de feniks terug in een jonger exemplaar. Deze metafoor van de wonderbaarlijke herrijzenis speelt een centrale rol in de NRP Gulden Feniks. Uiteraard komt dit ook tot uitdrukking in een prachtige prijs.Dé prijs voor de bestaande gebouwde omgeving.
Uniek aan NRP Gulden Feniks is het exclusieve karakter van een integrale prijs. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van uw project wegen even zwaar. Geen enkele andere prijs is zo veelzijdig van opzet. De onafhankelijke stichting NRP (voorheen: Nationaal Renovatie Platform) reikt NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste 
renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland.

Op 1 mei 2017 worden de nominaties bekend gemaakt.Wij houden u hiervan op de hoogte!
Lees meer over de NRP Gulden Feniks

Overzicht ingediende projecten
  • flat-met-toekomst-ingediend-voor-de-nrp-gulden-feniks Nieuw Utrechts Peil heeft de Flat met toekomst; NOM renovatie Intervam flats, Utrecht
    De renovatie van de eerste portiek is december 2016 gereed gekomen. Sindsdien zijn de woningen verhuurd en worden ze in bewoonde staat een jaar gemonitord. Niet alleen het technisch functioneren van de apparaten wordt gemeten, maar ook het gebruik en het comfort voor de bewoner worden in kaart gebracht. Als de evaluatie gunstig verloopt zal de gehele flat nul op de meter worden gerenoveerd. Het is de bedoeling dat ook de andere flats binnen ‘het stedenbouwkundige stempel’ deze bouwkundige renovatie krijgen, deels NOM, deels A++. Zo ontstaat er over een paar jaren een prachtig vernieuwde buurt in de wijk Overvecht.

Lees meer over onze inzending, bekijk voor- en na foto’s en lees de GPR* beoordeling

  • Renovatie Oud-Philipsdorp
    Renovatie Oud-Philipsdorp De laatste woningen zijn in februari 2016 opgeleverd en bewoners zijn tevreden over het resultaat van de renovatie (gemeten aan de hand van Servicecalls). Daarnaast hebben de gerenoveerde monumenten de uitstraling van heel dit stukje Eindhoven rondom het Philipsstadion verbeterd. Oud Philipsdorp is een wijk geworden waar mensen graag komen wonen en niet graag meer weggaan: een sfeervolle wijk in het centrum van Eindhoven met waardevolle sociale structuren én lage woonlasten.

Lees meer over onze inzending en over deze renovatie

*GPR