Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Minister Blok bezoekt project Poorters van Montfoort ©PR-GroenWest

Minister Blok bezoekt project Poorters van Montfoort ©PR-GroenWest

Op 29 februari heeft minister Blok een werkbezoek gebracht aan het Active House renovatieproject De Poorters van Montfoort, van woningcorporatie GroenWest. Centraal stond de ervaring van de bewoners die nu zo’n twee jaar wonen in deze bijzondere woningen: comfortabel, ruimtelijk bijzonder en met een zeer lage energierekening, ook in de praktijk!

De minister kreeg een korte presentatie van leden van het consortium dat voor GroenWest het plan heeft ontworpen, uitgevoerd en nu betrokken is bij de monitoring van de praktijk. Namens Nieman RI gaf Harm Valk een korte presentatie over de uitvoeringsbegeleiding en het belang hiervan voor het uiteindelijke resultaat.

Renovatie volgens de principes van Active House

Na een rondgang door een van de woningen ging de minister in gesprek met de bewoners van het project en

van andere woningen in het complex die traditioneel naar label A zijn gerenoveerd. Bewoners van beide projecten waren erg te spreken over het comfort en de lage energierekening. De ingreep had wel wat voeten in de aarde, maar met het resultaat zijn ze bijzonder tevreden.

Minister Blok @Poorters van Montfoort

Minister Blok @Poorters van Montfoort

De Poorters van Montfoort is een renovatieproject van 10 sociale huurwoningen, die zijn gerenoveerd volgens de principes van Active House: comfort, energiebesparing en het milieu krijgen daarbij alle aandacht. Het project kenmerkt zich door de bijzondere dakopbouw naar ontwerp van de Bouwhulpgroep  en het dak met integratie van zonne-energie en daglichttoetreding.

Het consortium voor de Poorters van Montfoort

Het consortium voor de Poorters van Montfoort bestond uit: Bouwhulpgroep, BAM W&R, Velux, Danfoss en Nieman RI.

Poorters van Montfoort

Poorters van Montfoort

Meer informatie

 

Active+House+logojpg