Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman Raadgevende Ingenieurs uit Zwolle heeft de Mobiliteitsbattle Zwolle – Kampen 2016 gewonnen!

Nieman ging de strijd aan met vier andere bedrijven uit de regio: Impact, Isala en Countus accountants + adviseurs om de grootste brandstofbesparing te behalen. Na een zeer spannende competitie van 4 maanden ontving het deelnemende team van 10 Nieman-adviseurs in de Zwolse raadszaal uit handen van wethouder Veldhoen uit Kampen de zwaarbevochten prijs. Het team wist al die tijd niet alleen rustig te remmen en op te trekken, ook op het bochtenwerk, de maximumsnelheid, het spitsmijden en gebruik van alternatief vervoer scoorde het team hoog.

De Nieman Groep uit Zwolle heeft de Mobiliteitsbattle Zwolle – Kampen 2016 gewonnen!

MVO doelstellingen Nieman

Nieman vertaalt haar MVO-beleid in concrete acties. Afgelopen jaar heeft zij in kaart gebracht waar op korte termijn zogenaamde ‘quick wins’ zijn te behalen op het gebied van duurzaamheid. Eén van de kansen die hieruit naar voren kwam, bleek het verder verduurzamen van mobiliteit te zijn. Nieman heeft een wagenpark met meerdere elektrische auto’s. Zij ziet in deze Mobiliteitsbattle een mooie kans voor verdere bewustwording van duurzame mobiliteit.

Mobiliteitsbattle regionaal initiatief

De Mobiliteitsbattle Zwolle – Kampen is een initiatief van Zienergie en wordt ondersteund door Beter Benutten Zwolle Kampen. Bedrijven en instellingen uit Zwolle en Kampen gaan vanaf september gedurende vier maanden met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. Deelnemers kunnen punten verdienen door op tijd te schakelen, minder hard op te trekken en te remmen en buiten de spits te reizen of de auto helemaal te laten staan. De organisatie die in vier maanden de beste score haalt, wint de Mobiliteitsbattle! Kortom een mooie uitdaging, die Nieman dwingt om met zorg deel te nemen aan het verkeer zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en service.

Lees meer