Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Persbericht, Utrecht 24 november 2016

“Eindelijk aandacht voor iets dat de bouwwereld gaat innoveren: kwaliteitsborging van hetgeen is gebouwd!” Zo maar één reactie uit de bomvolle zaal bij de Praktijkdag over dit onderwerp, gezamenlijk georganiseerd door Nieman Kwaliteitsborging en Balance & Result. Met veel praktijkvoorbeelden vanuit diverse gezichtspunten, onder andere architect, bouwer, installateur, borger en instrumentaanbieder zijn de deelnemers meegenomen in de veranderingen die op komst zijn. Dagvoorzitter Hajé van Egmond gaf de aanwezigen eerst een toelichting op de status en betekenis van het wetsvoorstel. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden? “Vergelijk het met de APK van de auto: de keurmeester keurt uw auto binnen de regels van de wet en de overheid kijkt steekproefsgewijs mee of de keuring ook binnen die regels wordt uitgevoerd.”

Hoewel de wet nog wacht op definitieve bekrachtiging door de Tweede Kamer, mocht de Praktijkdag nu al rekenen op brede belangstelling. De zaal zat vol met 250 deelnemers! Bouwbedrijven, toeleveranciers, architecten en opdrachtgevers kregen een veel duidelijker beeld over wat deze nieuwe wet gaat betekenen voor hun werkwijze. En voor hun kansen. Onze particuliere opdrachtgevers waarderen enorm hoe we nu de kwaliteit aantoonbaar maken. Ze zijn veel beter betrokken in de kwaliteitskeuzes zo was een architectenbureau enthousiast over hun pilotervaringen. Op de informatiemarkt lieten de deelnemers zich informeren over ondersteunende diensten van kwaliteitsborgers en over ICT systemen. Dat is ook zeer relevant, want naar verwachting treedt de nieuwe wet al op 1 januari 2018 in werking.

Gezien het succes en de behoefte aan praktische informatieverstrekking over kwaliteitsborging, wil de organisatie een versie 2.0. organiseren in het voorjaar van 2017. Mogelijk ook in combinatie met enkele verdiepingsworkshops. Voorinschrijving is al mogelijk via info@niemankwaliteitsborging.nl

praktijkdag kwaliteitsborging praktijkdag-kwaliteitsborging_volle-zaal praktijkdag-kwaliteitsborging_informatieplein02 praktijkdag-kwaliteitsborging_leg-vooraf-uit-wat-je-gaat-doen praktijkdag-kwaliteitsborging_wat-gaan-we-vandaag-zien
Lees ook

Mocht u vragen over kwaliteitsborging hebben? Stelt u deze dan aan één van de in kwaliteitsborging gespecialiseerde collega’s.