Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De bestaande gebouwde omgeving verduurzamen tot Paris Proof niveau. Dat is de uitdaging waar we voor staan. Maar hoe pak je dat aan als gebouweigenaar? Veel bestaande wet- en regelgeving en beschikbare instrumenten bieden geen eenduidige oplossing. TVVL en DGBC gingen met deze vraag aan de slag en ontwikkelden in samenwerking met TVVL koploperpartners (waaronder Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Paris Proof partners het EnergieKompas.

Wat is het EnergieKompas?

Het EnergieKompas is een verduurzamingsinstrument dat twee beschikbare methodes combineert tot één, namelijk het Energielabel en de WEii-score (werkelijke energie intensiteit indicator). Het Energiekompas maakt inzichtelijk welke acties je het beste kunt ondernemen om een gebouw te verduurzamen.

Zo geeft het kompas antwoord op vragen, zoals “Presteert mijn gebouw zoals het behoort? Hoe groot is de energieverspilling? Welke maatregelen moet ik treffen om het Energielabel te verbeteren? Binnen een paar stappen weet je waar je staat en welke acties je moet ondernemen om te verduurzamen.”

Voor wie is het EnergieKompas?

Het EnergieKompas is bedoeld voor gebouweigenaren om inzicht te geven in de energieprestatie van gebouwen.

Gratis tool

Het EnergieKompas is gratis beschikbaar. Ga naar https://www.weii.nl/energiekompas en klik recht onderin beeld op de button ‘rekentool’.

Vragen?

Hebt u een vraag over het EnergieKompas? Neem dan contact op met André Kruithof.