Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De noodzaak van een thermografische en luchtdichtheidsmeting

Om een beeld te geven wat Nieman doet, gaan we op pad met één van de technisch adviseurs naar een bouwlocatie in Nederland waar wij bij betrokken zijn. Dit keer is het collega Marcel Meulenkamp, Specialist Bouwtechniek en -praktijk bij Nieman. Hij bezocht het nieuwbouwappartementencomplex A2B2 bij Stadscentrum Leidsche Rijn Centrum in Utrecht.

Stadscentrum Leidsche Rijn Centrum: een van de grootste bouwprojecten in Nederland

Nieman is betrokken bij dit project vanwege kwaliteitsaudits en verschillende technische metingen, zoals: akoestische metingen, maar ook thermografie en luchtdichtheidsmetingen. Bouwcombinatie DVTA2B2, bestaande uit Dura Vermeer en Trebbe zijn bezig met de realisatie van een van Nederlands grootste winkelcentra in Utrecht. Boven de winkels bouwen zij nieuwbouwappartementen. In Stadscentrum Leidsche Rijn Centrum worden 130 winkels en restaurants, 762 appartementen, een enorme parkeergarage en een ondergronds expeditie stelsel gerealiseerd.

Hoe maken we het de bewoners van de appartementen zo comfortabel mogelijk?

Collega Marcel Meulenkamp kreeg de opdracht van Dura Vermeer om de luchtdichtheidsmetingen uit te voeren voor de appartementen boven de winkels. Marcel laat ons in onderstaande video zien wat hij als specialist Bouwtechniek en -praktijk doet en wat de opties en mogelijkheden zijn voor bouwbedrijven als het gaat om het aantonen van de geldende normen in het Bouwbesluit. Ook laat hij zien hoe u door middel van een luchtdichtheidsmeting klachten over tocht bij de bewoners kan voorkomen. Zo kunnen de bewoners van de appartementen straks comfortabel wonen. Dat is precies de reden dat Dura Vermeer onze expertise heeft ingeschakeld.

Vragen

Wilt u meer weten over praktijkmetingen of een meting doo rons laten uitvoeren?  Neem dan contact op met Marcel Meulenkamp.