Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op 20 november 2018 organiseert NEN met medewerking van het ministerie van BZK het ‘Congres Energieprestatie 2.0: De nieuwe bepalingsmethode energieprestatie gebouwen’. Tijdens dit congres staat de vernieuwing van het stelsel Energieprestatie Gebouwen en de daarbij behorende nieuwe bepalingsmethode NTA 8800 centraal.

In een aantal sessies worden de herzieningen in het stelsel, de nieuwe BENG-indicatoren besproken en lichten we NTA 8800 op hoofdlijnen toe. Ook hebben we het over de veranderingen die dit met zich meebrengt voor de kwaliteitsborging.

Nieman en de NTA 8800

André Kruithof en Harm Valk zijn lid van het rapporteursteam NTA 8800. Harm Valk geeft als voorzitter van de projectgroep NTA 8800 op dit congres een toelichting op de hoofdlijn van NTA 8800, de bepalingsmethode voor BENG

NTA 8800

De NTA 8800 is van toepassing op nieuwbouw als bestaande bouw en op woningen als utiliteit. Een wijziging ten opzichte van de huidige methoden is de overstap naar een zuiver fysische indicator, namelijk kWh per m2 per jaar. Dat houdt in dat er op een nieuwe manier gerekend gaat worden. De eisen met betrekking tot de energieprestatie van gebouwen worden rechtstreeks opgenomen in de wet- en regelgeving. Met behulp van NTA 8800 wordt vastgesteld of er aan de eisen wordt voldaan.

Bekijk de NTA 8800 I Introductiefilmpje ‘Nieuw tijdperk EPG’

Lees meer over dit congres op EPG congres en meld je aan.