Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Huidige inspectiecertificering mist het doel

De huidige inspectiecertificering sluit onvoldoende aan bij risicogestuurde brandveiligheid. De huidige inspectiecertficering brengt hoge kosten met zich mee en is onvoldoende projectspecifiek. Ook heeft deze inspectiecertifcering te weinig oog voor het uiteindelijke doel: een brandveilige zorgorganisatie.

In opdracht van de Brancheorganisaties Zorg werkt Crisislab in samenwerking met Peter Schut, Ruud van Herpen en de klankbordgroep vanuit de Zorg en Brandweer Nederland daarom aan een verbeterd alternatief.

Hoe kan vluchtveiligheid op een betere wijze geborgd worden in de zorg?

Inspectiecertificering is nog relatief nieuw. Sinds enkele jaren bestaat hiertoe een wettelijke verplichting. De vraag is echter of de brandveiligheid van zorginstellingen echt geholpen is met dit concept. Eerder onderzoek in opdracht van de brancheorganisaties VGN en ActiZ laat zien dat er bij zorginstellingen bezwaren zijn tegen de huidige opzet van de inspectiecertificering.

Lees het gehele artikel inclusief onderbouwing van de zorgbranche waarom zij een beter alternatief wil op dezorgbrandveilig.nl

Vluchtveiligheid in de zorg