Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Senior adviseur brandveiligheid Ruud van Herpen over zijn bezoek aan het
’15th International Congres and Exhibition of Fire Science Engineering’

Het driejaarlijkse congres Interflam is een evenement om naar uit te kijken. Voor specialisten in brandonderzoek en modelleurs in FSE werkelijk zeer inspirerend, met zeer veel presentaties over specialistische onderwerpen. Dat kan variëren van CFD modellering van poolfires en gevelbranden, pyrolisemodellering van brandstoffen bij lage temperaturen, tot human factors en holistic approach of fire safety. Toegegeven, het congres is nogal wetenschappelijk van aard, waardoor het voor ingenieurs die vooral gericht zijn op praktische toepassingen wat minder waarde heeft, maar toch ligt daar ook voor ingenieurs de uitdaging: Hoe gaan we de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de adviespraktijk vorm geven?

Abstracts

Dit jaar was Interflam van 30 juni t/m 3 juli, op de campus van het Royal Holloway College van de London University. Ik had twee abstracts ingediend, één vanuit Nieman en de ander vanuit de TU/e. Helaas waren er zoveel abstracts ingediend voor Interflam 2019 dat de twee van mij niet werden gehonoreerd. Aangezien ik alleen naar congressen ga waar ik zelf een bijdrage lever, was dat voor mij een reden om niet te gaan.

Samen met Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs

Maar ik ben toch gegaan, vooral omdat we als VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs, zie www.vvba.nl), waar we als Nieman ook bij horen, gezamenlijk deelgenomen hebben. Dat maakt het speciaal, om met gewaardeerde concullega’s gezamenlijk het congres bij te wonen en meningen en ideeën te delen. Ik heb er dan ook zeker geen spijt van dat ik ook deze keer Interflam heb bezocht. En daarnaast was het nog gezellig ook met zoveel brandspecialisten uit Nederland, zie foto.

Geschreven door Ruud van Herpen, juli 2019

VVBA leden op Interflam 2019

VVBA leden op Interflam 2019

Voor vragen hierover neem dan graag met Ruud van Herpen contact op.