Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman heeft het Talent Management Programma (TMP) voor junioren. Het programma laat de junioren zo breed mogelijk kennis maken met het bureau en de specialismen. Ook krijgen ze de ruimte voor zelfontplooiing. Via dit programma ontwikkelen de junioren zicht tot een ‘allrounder’. Het is een volwaardige baan bestaande uit een combinatie van werken en leren.

Voor alle medewerkers van Nieman geldt:

  1. Dat doen waar je goed in bent
    ‘Sturen op talenten’
  2. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen ontwikkeling
    ‘Het is belangrijk dat jullie doorontwikkelen’
  3. Onderling informatie delen
    ‘Inspireer elkaar en deel successen’

 

Talent Management Programma Nieman januari 2019

De kennissessies

Omdat het binnen een organisatie van onze grootte voor starters niet altijd makkelijk is om te weten wie wat doet en wie welke kennis heeft, delen junioren hun ervaringen en ontwikkelingen in kennissessies. We hebben onze junioren uitgedaagd om zelf een kennissessie in te vullen over hun werkzaamheden.  De reeks begint met een cursus presentatietechnieken. Deze vaardigheid is er een die je leert door te doen, dus we geven ze graag een opzetje!

Verrassenderwijs kwam een van onze junioren zelf naar voren om de sessie te geven. De Nieman Academie biedt al onze medewerkers verschillende trainingen aan om vaardigheden te helpen verbeteren, waaronder een training over presentatie technieken. Collega Anne had al deelgenomen aan deze training en wilde graag deze reeks beginnen met de sessie “Presenteren; wie, wat, hoe?”.
Hieronder schrijft Anne over haar dag en haar presentatie->

“Presenteren” presenteren, door Anne Struiksma

Anne Struiksma presenteert

Presenteren door Anne Struiksma

“Gekker kan mijn dag niet worden, dus die presentatie zal ook wel gaan.” dacht ik toen ik voor mijn groep collega’s stond om te presenteren over presenteren. Nu vind ik presenteren leuk en ik kan het ook wel, maar het is niet mijn vak, het is voor mij een middel en het kan altijd beter… Zodoende heb ik een paar maanden geleden de cursus ‘presentatietechnieken’ gevolgd. Een paar maanden later werden we door het Talent Management Programma gevraagd een sessie te organiseren over ons eigen ‘talent’, ons vakgebied. De eerste sessie zou gaan over hoe je eigenlijk presenteert, om ons te helpen met de voorbereiding. Aangezien ik een van meerdere Energie & Duurzaamheid junioren ben en mijn eigen presentatietechnieken zo recent nog had opgefrist ben ik de uitdaging aangegaan om juist díe kennis in een sessie te gieten.

Lees op WerkenbijNieman.nl de hele blog van Anne over de kennissessie Presenteren

De volgende kennissessie gaat over gevelgeluidwering en wordt door Marco en Ewoud gegeven.

Meer informatie

Lees meer informatie over het Talent ManagementProgramma op WerkenbijNieman.nl. Je vragen mail of app je aan Jente.

Wij zoeken ook nieuwe junioren!

Bekijk je toekomstige werkzaamheden en wat Nieman je wil bieden en solliciteer online-> https://www.werkenbijnieman.nl/vacature/junior-specialist/