Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het Praktijkboek KopStaart biedt oplossingen

[one_half]

In de hedendaagse vragersmarkt kunt u zich onderscheiden door energiezuinige en gezonde woningen te garanderen en met de juiste bouwkwaliteit af te leveren. Hoe kunt u ervoor zorgen dat deze bouwkwaliteit daadwerkelijk gerealiseerd wordt? Succesvoorbeelden zijn te vinden in het op donderdag 1 december 2011 gelanceerde Praktijkboek KopStaart.

Het Praktijkboek beschrijft verschillende procesvoorbeelden, die concreet leiden tot kwaliteitsborging van energiemaatregelen. Ook zijn de contactgegevens en links naar handige contractvoorbeelden, toetsen en lijstjes opgenomen. Tijdens de workshop ‘Van Kop tot Staart organiseren van goede bouwkwaliteit’, georganiseerd door Agentschap NL en Lente-akkoord, van 1 december hebben deelnemers al kunnen werken met de principes uit het Praktijkboek. Een aantal reacties:

Wouter Garristen van Le Clerq Plantontwikkeling, o.a. van Excellent Gebied Steenbrugge, Deventer :
“In Deventer werken we al een aantal jaar met bouwteams. Tijdens deze bijeenkomst werd voor mij het belang van die samenwerking nogmaals benadrukt. Waar we ook op moeten blijven letten is dat de bewoner niet vergeten wordt, degene die straks om moet kunnen gaan met de aanwezige voorzieningen. Het belang van een goede gebruikersinstructie is dan ook van essentieel belang.”

Meindert Smallenbroek, directeur Stad en Bouw, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties:
Het toverwoord in dit Praktijkboek is: communicatie. Tussen de bouwende partijen, tussen de bouwer en de koper. Hierin is nog een wereld te winnen . Lees dit daarom niet alleen, maar gebruik het ook. Dan hoop ik over vijf jaar te kunnen zien dat er daadwerkelijk iets veranderd is.”

[/one_half]

[one_half_last]

Claudia Bouwens, programmaleider Kennisoverdracht Lente-akkoord:
We hebben mooie ambities in een moeilijke markt. De koper wil een zuinige, comfortabele, betaalbare woning en de koper wil kwaliteit. Daarom hebben we het Lenteakkoord herijkt met aandacht voor de klantwensen en de opleveringskwaliteit. Ontwikkelaars moeten de verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van het eindproduct, leveren wat ze beloven. De door ons en diverse marktpartijen ontwikkelde KopStaart-aanpak is hierbij een goede leidraad. Het nieuwe praktijkboek laat voorbeelden zien van succesvolle bouwprocessen en -aanpakken.’KopStaart-aanpak-1

[/one_half_last]