Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Corporatiebouw_2015-03_Luchtdicht bouwen is geen doel op zich_1 ‘Luchtdicht bouwen’ is onlosma­kelijk verbonden met duurzaam bouwen. Het staat voor een uitgewerkt systeem van regels, berekeningswijzen en uitvoerings­richtlijnen om luchtlekken in de gebouwschil te dichten. Maar hoe ziet de huidige praktijk van het luchtdicht bouwen er eigenlijk uit? Een nuttige vraag in een tijd waarin bouwpartijen meer belang hechten aan nauwkeurige meting van gebouwprestaties.

Op de drempel van een nieuw bouwjaar riep de Nieman Groep een groot gezelschap van architecten, bouwkundigen, bouwers en fa­brikanten bij elkaar voor een conferentie in Cinemec in Ede over luchtdicht bouwen. Deze ‘Praktijkdag’ op 6 november 2014 lever­de een helder beeld op van de ontwikkeling van een succesvolle werkwijze bij luchtdicht bouwen. Het mag voor sommige bouwers, bouwkundigen en opdrachtgevers nog een relatief nieuw begrip zijn, luchtdicht bouwen bestaat al zo’n 35 jaar.

Lees het gehele artikel Luchtdicht bouwen is geen doel op zich op zich, geschreven door Louis Jongeleen voor Corporatiebouw, maart 2015 naar aanleiding van de Praktijkdag Luchtdicht Bouwen afgelopen 6 november 2014