Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Van Heutszkazerne Kampen Het project omvatte de renovatie van de oude kazerne met een monumentale status. De gevels zijn opgebouwd uit massieve steens muren. De dakconstructie bestaat uit een niet-geïsoleerd dakbeschot met een pannendak.
In de kazerne worden de openbare bibliotheek Kampen, het Gemeentearchief, de Archeologische Dienst en RTV IJsselmond gehuisvest. De voormalige exercitieloods wordt op de voorgevel na gesloopt en opnieuw opgebouwd voor het Stedelijk Museum.

De wens was om dit gebouw te gaan isoleren; in verband met de monumentale status van het gebouw was dit alleen van binnenuit mogelijk. Een dergelijke constructieopbouw is risicovol. De kans op het ontstaan van vochtproblemen, veelal door een onzorgvuldige uitvoering, is aanwezig. Om dit te voorkomen is een naast een goed advies ook een zorgvuldige uitvoering noodzakelijk.

Werkzaamheden Nieman

Nieman heeft Mateboer voorzien van het advies ten aanzien van de uitvoering van de thermische en hygrische opbouw van de gevel- en dakconstructie.en Mateboer heeft een zeer zorgvuldige uitvoering nagestreefd. Tijdens de realisatie is de uitvoering van de luchtdichte laag geïnspecteerd en zonder aanbevelingen vastgelegd.

  • thermische hygrische beoordeling en advisering van de gevel- en dakconstructie;
  • geluidmetingen studio’s RTV IJsselmond;
  • detailbeoordelingen.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over dit project dan neemt u contact op met Ronald Pool of laat hier uw gegevens achter en één van onze adviseurs neemt contact met u op.

Lees meer

Bekijk de film: Stadskazerne Kampen achter de schermen