Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

RaamDeur_2015-01_Luchtdicht bouwen vergt nieuwe vaardigheden_2  ‘Luchtdicht bouwen’ is onlosmakelijk verbonden met duurzaam bouwen. Het staat voor een uitgewerkt systeem van regels, berekeningswijzen en uitvoeringsrichtlijnen om luchtlekken in de gebouwschil te dichten. Maar hoe ziet de huidige praktijk van het luchtdicht bouwen er eigenlijk uit?
Veel deskundigheid en ervaring op het gebied van ‘Luchtdicht Bouwen’ kwam afgelopen najaar bij elkaar tijdens de ‘Praktijkdag Luchtdicht Bouwen’ in Ede. Een verslag.

Op de drempel van een nieuw bouwjaar riep bouwtechnisch adviesbureau Nieman Raadgevende Ingenieurs een groot gezelschap van architecten, bouwkundigen, bouwers en fabrikanten bij elkaar voor een conferentie in Cinemec in Ede over luchtdicht bouwen. De ‘Praktijkdag’ op 6 november 2014 leverde een helder beeld op van de ontwikkeling van een succesvolle werkwijze bij luchtdicht bouwen. Het mag voor sommige bouwers en bouwkundigen nog een relatief nieuw begrip zijn, luchtdicht bouwen bestaat al 35 jaar.

Lees het gehele artikel Luchtdicht bouwen vergt nieuwe vaardigheden in Raam & Deur, 2015-01 geschreven door Louis Jongeleen