Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

epc 0,4 Het jaar 2014 loopt bijna ten einde en traditiegetrouw willen veel relaties nog voor de kerst een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. Bijzonder dit jaar, omdat er 1 januari 2015 een aantal wijzigingen van Bouwbesluit 2012 op de planning staat, zoals de aanscherping van de EPC-eis.

Nieman Raadgevende Ingenieurs wil u vanzelfsprekend helpen met de uitwerking hiervan. Graag willen wij u wijzen op de mogelijkheid om de tekeningen van een bouwplan voor 1 januari 2015 in te dienen, maar om bijvoorbeeld de EPC-berekening na 1 januari 2015 in te dienen.

De gemeente doet bij ontvangst van de stukken immers eerst een volledigheidstoetsing en op basis daarvan ontvangt u een verzoek om aanvullende gegevens in te dienen. Op deze wijze kunt u bijvoorbeeld een EPC-berekening in een later stadium indienen. Hierop zijn dan nog steeds de huidige Bouwbesluit-eisen van toepassing.

Wij raden wel aan om deze handelswijze van te voren te overleggen met de gemeente, desgewenst kunnen wij u hierbij ondersteunen.

Neemt u hierover contact op met Gerton Starink en/of Johan van der Graaf