Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Schermafbeelding-2015-03-02-om-20.00.00 Nieman collega Jan Pieter van Dalen, heeft onlangs zijn woning energieneutraal gerenoveerd. Zijn uitgangspunt daarbij is de toepassing van de Trias Energetica. Hierin is de eerste stap het verminderen van de energievraag door een goede isolatie van de buitengevels, dak en begane grond vloer. Goed isoleren betekent ook goed ventileren. Daarom is een decentrale balansventilatie toegepast. De tweede stap is het duurzaam opwekken van energie, hier in de vorm van pv-panelen en zonnecollectoren (heat pipes). En de derde stap is het goed inregelen van de bestaande installaties.

“Energiebesparing en comfort gaan prima samen”.

JPvanDalen Hij doet mee in de provinciale proeftuin Energieneutraal Renoveren. Hij is de eerste in deze proeftuin die vrijwel klaar is met zijn verbouwing. Aangezien hij in zijn beroep ook veel met bouwkunde en energie te maken heeft, was hij een van de voorlopers.

“Ik vind het belangrijk om wat je in de praktijk aan anderen adviseert, zelf ook voor te staan en na te leven. Het is leuk te merken dat je dat kunt. Dat het plan dat je voor ogen had, wordt gerealiseerd. Ik kan de besparingen via een app op mijn telefoon volgen. Ook in de meterkast is het fascinerend om te zien dat de meter daadwerkelijk terugdraait.”

Lees meer hierover  www.overijsselheeftnieuweenergie.nl en bekijk hier ook het interview met Jan Pieter van Dalen.

Wilt u meer weten of wilt u ook meedoen in de proeftuin? Neemt u dan contact op met Jan Pieter van Dalen

Lees ook het artikel op energieneutraal renoveren

Trias Energetica