Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In de periode 2021-2025 een schaalsprong maken met houtbouw in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Dat is waar het convenant ‘Green Deal Houtbouw, Duurzaam uit de crisis’ zich op richt. Afgelopen donderdag verbonden Nieman Raadgevende Ingenieurs en Ingenii Bouwinnovatie zich samen met andere organisaties aan dit convenant. Door de huidige Corona maatregelen vond de ondertekening digitaal plaats.

Peter Kuindersma, innovator & systems integrator, en Gerton Starink, unitmanager ontwerp, vertegenwoordigden Ingenii Bouwinnovatie en Nieman Raadgevende Ingenieurs bij het ondertekenen van het convenant.

Afbeelding Convenant

“Nederland en dus ook de MRA staan voor een enorme opgave. Er is een ongelooflijk grote vraag naar nieuwe woningen én het verduurzamen van het bouwproces. Deze opgave is niet in te vullen op de manier zoals we traditioneel gewend zijn. Daarom moeten we met elkaar op zoek naar nieuwe grondstoffen, producten, andere bouwsystemen en innovatieve oplossingen om deze immense vraag in te vullen.

Ingenii en Nieman denken en doen daar graag actief aan mee. Nieman vanuit haar kennis over onder andere bouwfysica, geluid en brandveiligheid en Ingenii vanuit haar kennis over innovatie, circulariteit, houtbouw en industrialisatie. Door ons te committeren aan dit convenant bundelen we de kennis en kracht van partijen die allemaal hetzelfde nastreven. Vanaf 2025 jaarlijks minimaal 20% van de gehele woningproductie in de MRA in hout uitvoeren”.

Het convenant ‘Green Deal Houtbouw, Duurzaam uit de crisis’ wordt gesteund door tientallen organisaties, waaronder gemeenten, provincies, projectontwikkelaars, beleggers, aannemers, woningcorporaties, architecten, houtbouwers, hout producerende partijen, kennisinstellingen, ingenieurs- en adviesbureaus, financiële instellingen en koepelorganisaties.

Meer lezen over de inhoud van het convenant? Klik dan hier

Convenant Green Deal Houtbout Duurzaam uit de crisis