Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

ondernemers voor ondernemers netwerk Nieman steunt ‘Ondernemers voor Ondernemers’ van Oxfam Novib

Nieman is bedrijvenambassadeur van het project ‘Ondernemers voor ondernemers’ van Oxfam Novib. Dit project steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden met het opbouwen van hun bedrijf.

Naast het realiseren van onze doelstellingen vinden wij het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom kiezen wij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen.

Oxfam Novib - Ondernemers voor Ondernemers Nieman doneert op haar 30-jarig jubileum op 9 oktober 2018

Nieman is al 30 jaar een succesvolle onderneming en dat gunnen wij eenieder die dezelfde ambitie heeft! Wij vragen u daarom om eenmalig te doneren voor dit goede doel! Dit kan op rekeningnummer IBAN: NL93 RABO 0170 1002 00 t.n.v. Nieman voor Ondernemers.
Lees hier meer over Ondernemers voor Ondernemers.

Hoe doen ze dat?

  • Oxfam Novib biedt microfinanciering in de vorm van microkrediet, spaarkrediet, training en coaching aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden.
  • Microkrediet is een klein startkapitaal in de vorm van een lening. Vaak kunnen ondernemers in ontwikkelingslanden al met een microkrediet van ongeveer 50 euro van start. Zij betalen de lening in termijnen terug. Met het microkrediet koopt een ondernemer-in-de-dop bijvoorbeeld een geit of een naaimachine.
  • Ondernemers krijgen naast een microkrediet een training. Startende ondernemers in ontwikkelingslanden leren boekhouden en ontwikkelen vakkennis. Oxfam Novib begeleidt mensen vervolgens om het bedrijf tot bloei te brengen.
  • De aflossingen van het microkrediet gebruiken ze om nieuwe microkredieten te verlenen en de microfinancieringsaanpak in een gebied te verstevigen.
  • In dorpen en gemeenschappen zetten ze samen met lokale partners microfinancieringsprogramma’s op. Bijvoorbeeld een spaargroep. Het kredietkapitaal wordt opgebouwd met het spaargeld van de groepsleden. Deelnemers van de spaargroep kunnen een klein bedrag lenen, voor de aanschaf van kunstmest bijvoorbeeld. Om goed met geld om te gaan, krijgen deelnemers les in boekhouden. De lening wordt binnen een paar maanden met rente terugbetaald. De rente gaat terug naar de spaargroep.
  • Veelbelovende kleine ondernemingen bieden we vervolgleningen op maat. Als deze bedrijfjes kunnen uitbreiden, scheppen ze namelijk werkgelegenheid voor arme mensen in de directe omgeving.
Door een maandelijkse donatie geven wij ze een duwtje in de rug om ze zelf te laten bouwen aan hun toekomst!