Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

30Afgelopen zomer heeft het CIBV (Certificatie Instelling voor Beveiliging en Veiligheid) verklaart dat de Nieman Groep officieel UPD Opsteller is! Hier zijn wij trots op!

Uitreiking UPD certificaat vlnr Harrit Broos (CIBV), Wouter van de Kamp en Theo Holterman (Nieman Raadgevende Ingenieurs)

Uitreiking UPD certificaat vlnr Harrit Broos (CIBV), Wouter van de Kamp en Theo Holterman (Nieman Raadgevende Ingenieurs)

Waarom kiezen voor een erkend UPD opsteller?

Te vaak komt het voor dat een installatie niet wordt geaccepteerd omdat de brandbeveiliging op onjuiste uitgangspunten is gebaseerd. Deze wisselende kwaliteit van uitgangspuntendocumenten vormde de aanleiding tot de Regeling. Opdrachtgever, eisende partij en installateur hebben immers behoefte aan een hoge kwaliteit van het uitgangspuntendocument. Want daarmee wordt hun brandveiligheid gespecificeerd.

Ten eerste worden fouten voorkómen door de eis in de Regeling van interne controle (“vier-ogen-principe”). Daarnaast zorgt de steekproefcontrole door CIBV samen met een effectief sanctiebeleid dat  de lat op het juiste niveau wordt gelegd

U kunt bij Nieman terecht voor het opstellen van Uitgangspuntendocumenten (UPD) voor de volgende vakgebieden:

  • Brandmeldinstallaties
  • Ontruimingsalarminstallaties
  • Rookbeheersingsinstallaties
    – RWA en overdrukinstallaties
  • Blussystemen
    – Sprinklerinstallaties
    – Watermistinstallaties

Wat is een UPD?

Het Bouwbesluit beschrijft prestatie-eisen met betrekking tot de aanwezigheid en kwaliteit van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties. Rookbeheersingsinstallaties en sprinklerinstallaties kunnen onderdeel uitmaken van een brandveiligheidsconcept als gelijkwaardige brandveiligheidsvoorziening. In het uitgangspuntendocument (UPD) zijn de eisen opgenomen voor onder andere het ontwerp, aanleg, gebruik, onderhoud en periodieke inspectie van brandbeveiligingsinstallaties.

Informatie en vragen

Collega’s Theo Holterman en Robert Wiepkema zijn de contactpersonen bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en UPD opstellers. Lees meer
Bij het CIBV kunt u ook terecht voor vragen hierover.

Wouter van de Kamp is vanaf 01-02-2019 niet meer werkzaam bij Nieman.