Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Sinds 2023 werkt Nieman Raadgevende Ingenieurs onder leiding van Martin Vrielink, BIM manager, aan een pilotproject waarin we met behulp van de softwaretool van NaviateBIMfire ons brandveiligheidsadvies toevoegen in BIM. De pilotfase is succesvol afgerond en Nieman Raadgevende Ingenieurs voegt deze nieuwe ‘dienst’ toe aan haar dienstverlening.

Van pilot naar nieuwe werkwijze

Martin Vrielink vertelt “De afgelopen maanden zijn 3 projecten uitgewerkt met deze nieuwe tool en succesvol opgeleverd. De projecten bevonden zich in verschillende projectfasen en vereisten dus een verschillend niveau van uitwerking voor wat betreft de brandveiligheid. Hier hebben we onderscheid moeten maken in het uitwerken van de brandveiligheidsprestatie-eisen op ‘Bbl-niveau’, voor de aanvraag van een omgevingsvergunning en een ‘Technisch Ontwerp-niveau’, waarbij ook brandclassificaties zijn aangegeven. Dankzij het model van Nieman was de architect in staat de wbdbo-prestatie-eisen zonder moeite op de tekening te zetten en is de aannemer voorzien van de juiste informatie, zowel in 2D als in 3D. Kortom, twee tevreden partijen.”

Samen werken aan verbetering

We zijn trots op deze  vooruitgang en de toevoeging van deze werkwijze aan onze dienstverlening. Echter, de ontwikkeling van brandveiligheidsprestatie-eisenmodellen is een voortdurend proces. We zien dat het werken met deze modellen een verandering te weeg brengt in de interne werkprocessen van onze klanten en partners. Dit gaat gepaard met technische uitdagingen en nieuwe randvoorwaarden. Samen gaan we deze onderzoeken en tillen we de brandveiligheid in het BIM naar een hoger niveau.”

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Nieman met deze nieuwe tool binnen uw BIM projecten kan betekenen? Neem dan contact op met Martin Vrielink Bouwfysisch BIM-manager bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Hij laat u graag zien hoe dit werkproces in uw project toepasbaar is en wat de voordelen zijn.