Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Praktijkdag Kwaliteitsborging voor het Bouwen op 11 oktober 2017

In de zomerperiode valt het definitieve besluit in de Eerste Kamer. Met de ingang van de wet wordt via onafhankelijke kwaliteitsborging aangetoond dat het bouwwerk voldoet aan wettelijke eisen. Dat is een nieuwe wettelijke verplichting om gebouwen in gebruik te kunnen nemen. Nu worden de bouwplannen nog getoetst door de gemeente.

De praktijkdag gaat met name in op de nieuwe werkwijze voor bouwers, installateurs, ontwerpende partijen, opdrachtgevers en toekomstige kwaliteitsborgers. De bijeenkomst is ook relevant voor gemeentes en adviseurs. U wordt goed voorbereid op de nieuwe wet. U hoort alles over de gevolgen van de ingang van de nieuwe wet en wij delen onze ervaringen met u van reeds uitgevoerde pilotprojecten.

Programma

Dagvoorzitter Hajé van Egmond vertelt u de actuele stand van zaken over de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. En deze praktijkdag geeft u inzicht in de praktisch betekenis van deze wet voor uw organisatie en voor uw ketensamenwerking.

In de 4 workshops komen onder andere de volgende aspecten aan bod:

 • Van ontwerp naar uitvoering: hoe zorg ik voor een sluitende overdracht?
  • Welke aantoonbaarheid vereist de nieuwe wet? Hoe voorkom je ontbrekende bewijsinformatie?
 • Kwaliteitsborging als gedeelde ketenverantwoordelijkheid; hoe organiseer je dat?
  • Hoe zorgt de aannemer voor een juiste verdeling van aansprakelijkheid in de keten?
 • Rol van bewezen concepten: wat levert investeren hierin op?
  • Hoe kom je tot een aantoonbare kwaliteit van vooraf gefabriceerde installaties?
 • Risicogericht registreren geeft het team focus
  • Hoe kan je kwaliteitsborging in de uitvoering organiseren, gebruik makend van de kennis en ervaring van alle partners?

Meld u nu aan!

De Praktijkdag ‘Kwaliteitsborging voor het Bouwen’ wordt gehouden in De Cantharel te Apeldoorn op woensdagmiddag 11 oktober 2017 vanaf 12.00 uur.  Wij vragen een vergoeding van € 295,- exclusief BTW voor uw deelname. Komt u met meerdere collega’s dan bieden wij korting aan. Aanmelden.

Lees het volledige programma en/of download de flyer met alle informatie hier.

aanmelden praktijkdag