Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2021 bekend

Tijdens de online expertclass FSE–Next Generation 8 april 2021, zijn de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2021 bekendgemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs( VVBA) en  Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). De winnaar wordt op 9 en 10 juni 2021 bekendgemaakt tijdens het online congres Fire Safety & Science van het IFV.

De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid. De scriptie moet uitgevoerd zijn aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit de kwaliteit van de inzendingen.

De studenten pakten de door hun gestelde onderzoeksdoelstellingen met grote diepgang aan. Dit jaar werden vooral wetenschappelijke scripties ingezonden. Uit de 14 inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz),  Danny Ruytenbeek (Floriaan) en Erik Janse (BVEJ), twee scripties genomineerd.

Lieuwe de Witte | Instituut Fysieke Veiligheid

Lieuwe de Witte | Instituut Fysieke Veiligheid

Nominaties in willekeurige volgorde:

  • Leo Willem Menzemer – University of Maryland
    Numerical Simulations of Brand Transport in Large Outdoor Fires
  • Robert Bray – Lund University
    Burning material behaviour in hypoxic environments

Expertclass FSE–Next Generation

De expertclass was dit jaar voor het eerst, noodgedwongen, online. Daarvoor liet fellowFSE Ruud van Herpen (TU/e) de noodzaak van een doelgerichte, ‘performance based’ benadering van brandveiligheid zien. Alleen op deze wijze kan rekening worden gehouden met veranderende randcondities door energietransitie en de vergrijzende gebouwpopulatie.

Lieuwe de Witte (IFV) gaf een overzicht van de consequenties van interne rookverspreiding, gebaseerd op de praktijkexperimenten van de Brandweeracademie van het IFV in Oudewater in de zomer van 2019. De pitches van de deelnemers van de scriptieprijs sloten daar goed op aan, de meeste onderwerpen hadden te maken met de actuele ontwikkelingen in de bouw.

Scripties lezen

De genomineerde scripties zijn nu te lezen op fellowfse.nl en binnenkort ook op de websites van het IFV en de VVBA. Voor het congres Fire Safety & Science op 9 en 10 juni aanstaande kunt u zich binnenkort aanmelden via de website van het IFV.

www.vvba.nl                                                      www.ifv.nl                                              www.fellowfse.nl