Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De drie genomineerde scripties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2019 zijn bekend

Tijdens de expertclass FSE–Next Generation op de Technische Universiteit Eindhoven zijn de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid). De winnaar wordt op 14 november 2019 bekend gemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid. De scriptie moet uitgevoerd zijn aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit de kwaliteit van de inzendingen. De studenten pakten de door hun gestelde onderzoeksdoelstellingen met grote diepgang aan. Dit jaar werden vooral wetenschappelijke scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz),  Danny Ruytenbeek (SGS Floriaan) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd.

Nominaties in willekeurige volgorde:

  • Tineke School – Universiteit Twente
    A Log Gaussian Cox process for predicting chimney fires at Fire Department Twente
  • Soheila Bigdeli – Universiteit Gent
    CFD simulation of medium / large scale fire plumes
  • Farah Faudzi – Universiteit Gent (hosting Universiteit Edinburgh)
    Flame Propagation Between Flat Roofing and Photovoltaic Installations


Expertclass FSE–Next Generation
De bekendmaking van de genomineerden was tijdens de expertclass FSE-Next Generation, afgelopen donderdag 12 september op de TU Eindhoven. De expertclass was deze keer een combinatie met een VVBA kennismiddag. Het eerste deel van de middag bestond uit de Interflam-2019 presentaties van VVBA bureaus. Goed om te zien dat Nederlandse ingenieursbureaus onderzoek en ontwikkelingen kunnen presenteren die internationaal gewaardeerd worden. Een bijzonder detail daarbij is dat het vaak onderzoeken betreft die eerder al genomineerd werden voor de IFV-VVBA scriptieprijs.

Dit jaar zijn drie vrouwelijke afstudeerders genomineerd. Waarvan twee afstudeerders van de international master of fire safety engineering department aan de Universiteit Gent en een wiskundige van de Universiteit Twente. Hun rapportages en posters waren tijdens de expertclass in te zien. Net als de overige negen inzendingen.

Drie afgestudeerden gaven korte presentaties over hun afstudeerwerk. Dit waren Matteo de Poli (TU Delft: fire dynamics and spalling of concrete in tunnels), Mike van der Linden (TU Eindhoven: The aging population, consequences for prevention and suppression) en Jan Pieters (SDO Hogeschool: Risico-inschatting bij bijzondere objecten van de TU Eindhoven)

Ruud van Herpen (Fellow FSE aan de TU/e) presenteerde de doelen in de onderzoekslijn Fire Engineering aan de TU Eindhoven en David den Boer (Peutz) maakte namens de VVBA de drie genomineerden bekend voor de IFV-VVBA scriptieprijs 2019. Een geslaagde middag die dankzij het mooie weer met een borrel buiten bij het café De Zwarte Doos afgesloten werd.

Scripties lezen

De genomineerde scripties zijn nu te lezen op fellowfse.nl en binnenkort ook op de websites van het IFV en de VVBA. Voor het congres Fire Safety & Science  op 13 en 14 november aanstaande kunt u zich aanmelden op ifv.nl

Expertclass inclusief nominaties IFV VVBA scriptieprijsvraag 2019