Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Persbericht

Zwolle, 22 februari 2017

De Tweede Kamer heeft de wet ‘Kwaliteitsborging voor het bouwen’ op 21 februari jl. aangenomen. Een ruime meerderheid stemde voor!

De wet is nu door naar de Eerste Kamer en ligt op koers om per 1 januari 2018 in te gaan. Dan toetst niet meer de gemeente of de bouwplannen voldoen, maar is er een kwaliteitsborgingstraject ingevoerd waarbij aangetoond gaat worden dat hetgeen is gebouwd voldoet. In de kern door de bouwer met onderaannemer en leveranciers, bewaakt en afgehecht door een onafhankelijke kwaliteitsborger aan de hand van een kwaliteitsinstrument. Oog voor kwaliteit wettelijk geregeld!

Nieman Kwaliteitsborging vervult de rol van externe kwaliteitsborger voor diverse kwaliteitsinstrumenten (VKB Instrument SWK, BRL 5019, Metaal Bouw Borg, KOMO) en coacht al jaren diverse bouwbedrijven, onderaannemers en leveranciers om de kwaliteit op een praktische wijze zelf aan te tonen.

Wilt u zich voorbereiden op deze stelselwijziging? Dat kan! Wij bieden hiervoor de volgende mogelijkheden aan:

  • Begeleiding van pilotprojecten in zowel de rol van externe borger als coach.
  • Introductietrajecten VKB samen met SWK (voor de aangesloten bouwers van SWK).
  • Nulmeting voor leveranciers.
  • Training QR Controls (tool voor risicogerichte kwaliteitsborging)
  • Masterclasses kwaliteitsborging
  • Coaching- en implementatietrajecten op maat.

Neem hiervoor contact met ons op via info@niemankwaliteitsborging.nl

2de Praktijkdag Kwaliteitsborging voor het Bouwen

Na een drukbezochte 1e Praktijkdag afgelopen 23 november is er op 17 mei aanstaande de 2de praktijkdag kwaliteitsborging voor het Bouwen. Uw organisatie gaat veranderen. Graag vertellen wij u op welke manier u deze veranderingen kan doorvoeren. Lees meer

Lees ook