Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Uitnodiging symposium de toekomst van de bouw Donderdag 3 april organiseert Windesheim het symposium: De toekomst van de Bouw. Een symposium over beleid, regelgeving, veranderende verantwoordelijkheden en rollen in de toekomstige bouwsector.

Er wordt aandacht besteed aan de consequenties van binnenkort geldende wijzigingen in beleid en regelgeving voor de praktijk. Actuele onderwerpen als private kwaliteitsborging, CE-markering, ontwikkelingen in het omgevingsrecht en duurzaam bouwen/verbouwen zullen tijdens dit symposium aan bod komen.

Programma

 • 13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
 • 13.30 uur Opening door middagvoorzitter
   De middagvoorzitter is Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs.
 • 13.45 uur Private Kwaliteitsborging
  Harry Nieman, van het Instituut voor Bouwkwaliteit, zal in deze presentatie ingaan op de consequenties van flexibilisering en deregulering van bouwregelgeving. Deregulering is alleen mogelijk wanneer ook private partijen hierin hun verantwoordelijkheid nemen.
 • 14.15 uur CE-markering
  Harm Verster, van Stichting Bouwkwaliteit, zal in deze presentatie ingaan op de consequenties voor de bouwpraktijk bij de invoering van verplichte CE-markering in relatie tot erkende kwaliteitsverklaringen voor bijna alle bouwproducten.
 • 14.45 uur Pauze
 • 15.00 uur Ontwikkeling omgevingsrecht
  Dhr. mr. E. (Bert) Hardenberg en mevr. mr. I.E. (Ingrid) Nauta, van Kienhuis Hoving, zullen in deze presentatie ingaan op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het omgevingsrecht. Zij bespreken daarbij nieuwe wetgeving en in het bijzonder ook de vraag welke consequenties deze wetgeving heeft voor de bouwpraktijk.
 • 15.30 uur Regelgeving en duurzaamheid
  Dhr. drs. M. (Meindert) Smallenbroek, Directeur Bouwen van het ministerie BZK, zal in deze presentatie nader ingaan op beleid en regelgeving op gebied van duurzaam bouwen en de consequenties die dit meebrengt voor de praktijk.
 • 16.00 uur Afsluiting door middagvoorzitter
 • 16.15 uur Einde bijeenkomst, aansluitend een netwerkborrel

Locatie

Het symposium vindt plaats in het Auditorium (hoofdingang gebouw C) van Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle. Klik hier voor de routebeschrijving

Parkeren

Komt u met de auto dan kunt u parkeren op de Campus (betaald parkeren, betaalautomaat in gebouw E/F met chipkaart en bij de hoofdingang via contante betaling ). In verband met beperkte parkeergelegenheid, adviseren we u om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Zijn de parkeerplaatsen op de Campus vol, dan kunt u uitwijken naar het P+R terrein achter het NS-station.

N.B. wij wijzen u erop dat er streng wordt gecontroleerd en u een boete kunt verwachten als uw auto verkeerd staat geparkeerd.

Kosten

De toegang tot dit symposium is gratis voor studenten en medewerkers van Windesheim. De kosten voor de overige deelnemers bedragen €25,- per persoon, te voldoen via iDEAL bij aanmelding.

Aanmelden

U kunt zich via onderstaande link aanmelden voor dit symposium. Bent u geen student of medewerker van Windesheim dan vindt bij aanmelding direct de betaling via iDEAL plaats. Aanmelden kan tot en met 27 maart 2014.

Aanmelden symposium De toekomst van de Bouw