Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Na een fikse opknapbeurt waarbij het bovenregionale kantoor van netbeheerder Enexis in Zwolle door duurzame renovatie en nieuwbouw een complete transformatie onderging, is de Enexis Campus op vrijdag 9 december officieel geopend.

Opening bovenregionaal kantoor Enexis collage

Opening v.l.n.r Ronald Pool, Peter van der Spelt (VanWijnen) en Martin Dunnink

Opening v.l.n.r Ronald Pool, Peter van der Spelt (VanWijnen) en Martin Dunnink

 

 

 

 

 

 

Eerder waren hier twee nieuwe gebouwen gerealiseerd: de nieuwbouw van het energieneutrale regionale kantoor en het Econexishuis, een informatiewoning over duurzaam wonen en ingericht volgens het ‘smart grid’ principe. Samen met het bovenregionale kantoor vormen deze drie gebouwen de ‘’Enexis Campus’’. Hiermee heeft Enexis tevens de toon gezet voor een duurzame stedenbouwkundige gebiedsontwikkeling op haar terrein rond de Campus.De transformatie bestaat deels uit een ingrijpende renovatie van het bestaande gebouwdeel aan de Marsweg en deels uit vervangende nieuwbouw. Het kantoorgebouw biedt ruimte aan verschillende afdelingen van Enexis, waaronder het bedrijfsvoeringscentrum. Onlangs is het BREEAM Excellent certificaat toegekend, een bijzondere prestatie voor een renovatieproject.

De bouwcombinatie Trebbe/VanWijnen heeft de volledige renovatie uitgevoerd. Het gebouw ‘E Enexis’ is nu één van de duurzaamste kantoren van Nederland en ontving onlangs al het oplevercertificaat BREEAM Excellent. Een bijzondere prestatie voor een renovatieproject.

De adviseurs van Nieman zijn als BREEAM expert betrokken bij dit mooie project. Onder andere de luchtdichtheidsmetingen zijn door ons uitgevoerd. Daarnaast hebben wij ons bezig gehouden met het kwaliteitsborgingstraject.

Lees meer